Edge of Darkness iz AEG prihaja naslednje leto

edge of darkness iz aeg prva stranO Edge of Darkness sem že pisala, a tokrat so novice nove. Igra je namreč v začetku tedna, ko je prišla na Kickstarter, že prvi dan dosegla zastavljeni cilj. Izid igre je predviden junija naslednje leto, podprete pa jo lahko na dva načina. The Agent Pledge je osnovna igra, The Guildmaster Pledge vsebuje še dodatke. Edge of Darkness iz AEG (Alderac Entertainment Group) je že tretja njihova igra, ki ima card crafting sistem (ko si sami “gradite” karte). Kupček kart si delijo vsi igralci, vsebuje še mehanizme: worker placement (postavljanje delavcev), svojstven sistem grožnje in variabilne lokacije. Spada v srednje težek razred euro stil igre in traja med uro do dve. Namenjena je 2 do 4 igralcem. Ustvaril jo je John D. Clair, za grafični dizajn je poskrbela Alayna Lemmer-Danner.

edge of darkness iz aegV Edge of Darkness ste voditelji ceha, združenja v mestu Aegis. Igralci med sabo tekmujete, kdo bo največji med vami, hkrati pa se skupaj borite proti zlu, saj ta vpliva na vse igralce. Cehi imajo nadzor v mestu tako, da svoje agente pošiljajo na različne lokacije. Tam lahko dobijo surovine, sposobnosti ali pa akcijo. Bolje, ko boste manevrirali s svojimi agenti, več moči boste imeli. Takšen vodja na koncu igre tudi zmaga. Moč zberete: : zavezništvom s pomembnimi prebivalci in plemiči v mestu, da zbirate bogastvo, in da izvajate akcije, ki so dobre za mesto. To pomeni, da ga branite pred notranjimi in zunanjimi grožnjami.

Igra torej vsebuje card crafting sistem. To pomeni, da imate kartice, na katerih je zasedena le 1/3 površine, kartica je v transparentnem ovitku in tudi sicer so kartice takšne, da se skoznje vidi. Postopoma k taki karti dodate še do dve drugi in prekrijete celotno površino karte. Na tak način si karto “zgradite” sami. Karte imajo seveda različne učinke in predstavljajo pomembne prebivalce mesta. Novost je, da so te karte dvostranske. Zadnja, hrbtna stran predstavlja zlo. Ko torej karto “gradite”, v ovitek vstavljate nove, hkrati dodate tudi grožnjo na zadnjo stran.

Edge of Darkness iz AEG vsebuje skupen kupček kart, na katerega odlagate in iz katerega vlečete karte. Kot že omenjeno, ima mehaniko postavljanja delavcev, a to mehaniko poganjajo karte. Uporabi se predvsem pri premikanju agentov. Imate jih v omejenem številu, zato morajo njihovi premiki biti uporabni. Naslednja stvar je stolp grožnje. Ta narekuje koga in kdaj bo napadlo zlo. Poleg tega Edge of Darkness vsebuje sestavljivo površino. Pri vsakem igranju potrebujete 10 lokacij, različne površine, ki se ustvarjajo pri vsakem igranju, pa ponujajo več poti do zmage.

 

One thought to “Edge of Darkness iz AEG prihaja naslednje leto”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja