Abstraktna strateška igra Senshi išče novega mojstra templja

senshi naslovnicaArcane Wonders bo maja na police poslal novo igro Senshi. Igralci ste v tej igri bojevniški menihi – senshi, ki pod okriljem trenutnega mojstra pridno študirate v templju. Vsak dan z vso energijo urite svoj um in telo. Mojster je že slaboten, zato ga boste morda kmalu nasledili. Če boste le boljši, kot ostali učenci. Da bi bili vredni naziva, morate razviti 4 atribute: moč, spretnost, modrost in čast. Pravi mojster mora biti močan v vsem tem in v ničemer šibak.

Senshi poteka tako, da vsak igralec vzame eno od kart urjenja in jo položi predse. Ko je igralec na potezi, izbere in izvede eno akcijo. Te so: študij, urjenje ali test. Če izberete prvo, vzamete eno celotno zalogo ploščic iz sredine mize in jo položite na karto urjenja. Tam imate lahko največ 3 kupčke. Če izberete urjenje, vzamete ploščico iz katerega koli kupčka v svojo roko. Izberete lahko vrhnjo ploščico iz kupa na sredini mize, iz svoje karte urjenja ali iz kupa, ki ga ima sosednji igralec. Zadnja akcija je test. Če izberete to akcijo, točkujete ploščice, ko je za to najbolj primeren čas. senshi deliTo storite tako, da položite eno ploščico, ki jo imate v roki, v vaš ujemajoči kupček točkovanja (ki se nahaja na dnu karte treninga). Nato vsi igralci vzamejo vse ploščice s to barvo iz vrha kupa na karti treninga in jih položijo na kup točkovanja. 

Ko iz mize vzamete zadnji kupček, vsak igralec dobi še eno potezo, nato določite zmagovalca. Preštejete število ploščic v kupu točkovanja. Igralec z enim in najmanjšim kupom je izločen. Igralec, ki ima največji kup, postane novi mojster in zmaga. Senshi je za 2 do 4 igralce od 14 let naprej in traja le 15 minut. Njen avtor je Dan Manfredini, ilustrator pa Stephen Gibson.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja