Dogodki in organizirano igranje

Če ste ljubitelj/ica družabnih iger, pa ne veste, kje in s kom bi igrali, sem za Vas zbrala skupine, društva in klube po Sloveniji, ki se bolj ali manj redno srečujejo in pametno zabavajo.

CELJE:
MEEPLE.EU IN MCC

Zaradi virusa COVID-19 srečanja trenutno odpadejo.

Mladinski center Celje nam je, ljubiteljem družabnih iger, odstopil prostore eno soboto v mesecu med 17. in 20. uro (najkasneje do 21.45.). Vabljeni vsi, ki ste od blizu ali daleč, da se nam pridružite. Nekaj iger prinesemo mi, prinesete pa jih lahko tudi vi. Za igranje družabnih iger in več informacij pa mi lahko pišete na brigita@meeple.eu.

LJUBLJANA:

DOBRA POTEZA

Je prvi Board Game Cafe v Sloveniji, ki poleg okrepčila ponuja igranje namiznih iger. Svoja vrata ima Dobra poteza odprta na naslovu Železna cesta 14, Ljubljana.

IGROLOG

Društvo Igrolog prireja večere družabnih iger, ki so namenjeni druženju, povezovanju in sprostitvi. Če ste v igranju izkušeni mački, vas čakajo pripravljeni tekmeci, če pa ste v tem svetu novi, naj vas ne skrbi, saj imajo pripravljene prijazne vodiče, ki vas popeljejo v svet modernih družabnih iger.

KLUB KIND

Eden starejših igralnih klubov pri nas je KIND. Pri njih lahko preizkusite igre iz obsežne kolekcije in jih igrate s prekaljenimi mački ali tistimi malo manj. Skozi leta so se pri njih nabrale dobre igre in dobra družba, ki vedno rada sprejme nove igralce in radovedneže. Klub KIND svojim članom omogoča tudi izposojo iger.

MAKKON

V Ljubljani deluje društvo ljubiteljev japonske pop kulture Makkon. “Redno” se srečujejo na t.i. Anime Tea Time. Nekateri člani se občasno dobivajo tudi online, kjer igrajo skupinske video igre.

Društvo ob koncu vsakega leta pripravi osrednji dogodek in sicer Festival MAKKON.

MARIBOR:

ŠPILJA

V centru Maribora (na Mlinski ulici 24) se lahko družite v društvu Špilja. Vabljeni vsi, ki bi se radi smejali, zabavali in napenjali možgane ali z drugimi besedami, če bi radi ropali, lagali, vladali, raziskovali ali mastno služili – v  čudovitem svetu namiznih iger. Društvo ima na izbiro veliko iger za igranje v dvoje, za radovedne začetnike, za stratege in za vse vmes.

ZLATI GOBLIN

Je društvo, ki se ukvarja z igranjem, promocijo in razvojem namiznih iger, igranjem domišljijskih vlog (bolj znanih pod angleško kratico RPG – »roleplaying game«).

Enkrat letno organizirajo večji dogodek GobliCon, konvencijo, namenjeno zanesenjakom fantazijskega in znanstveno-fantastičnega sveta, ljubiteljem namiznih iger, ponujajo še igranje vlog, larpanje…

IZOLA:

DRUŠTVO ANIMOV

Društvo ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger Animov ima svoj sedež in prostore na naslovu: Cankarjev drevored 50 v Izoli.

Vsako leto organizirajo mednarodni sejem stripov in družabnih iger ANIME v Izoli (po novem UMIKO v Kopru). Čeprav ime namiguje na zelo specifično področje, je dejanska vsebina obsežnejša. Poleg sejma s stojnicami poskrbijo tudi za raznovrstne aktivnosti: od spoznavanja do igranja namiznih iger, namiznih fantazijskih iger, video iger, iger s kartami, tekmovanja v cosplay-u…

VELENJE

PLAYS

PLAYS je iniciativa Šaleškega študentskega kluba, s katero mladini omogočajo varno, brezplačno in aktivno preživljanje prostega časa ob igranju družabnih iger. Organizirajo tudi izposojo omejene količine družabnih iger za igranje v lokalnem mladinskem kulturnem klubu eMCe plac.

RADLJE OB DRAVI:

KUL LUDEK

Sicer pa na Koroškem (Radlje ob Dravi) deluje društvo Kul ludek. Medse vabijo nove člane, predvsem pa sodelujejo z lokalnimi osnovnimi šolami, kamor posojajo igre iz svoje zbirke. Zase pravijo, da so bolj improvizatorji, včasih pa organizirajo tudi kakšen večji dogodek na temo družabnih iger.

 

Vse omenjene skupine najdete na facebook straneh.

 

Če imate tudi vi skupino, ki se redno dobiva in ste pripravljeni to deliti na tej strani, mi sporočite na kontaktni obrazec, da se dogovorimo za podrobnosti.