Ecos: First Continent in Edge of Darkness le igla v senu

ecos first continent naslovnica meeple euČez mesec dni se v Nemčiji začenja Spiel 19. To je čas, ko večina založniških hiš in avtorjev predstavi svoje novo delo. Med drugim se bodo na sejmu namiznih družabnih iger v Essnu predstavili tudi ameriški Alderac Entertainment Group. Med svojimi zadnjimi uspešnicami bodo med drugim predstavili Ecos: First Continent, Point Salad in Edge of Darkness.

Ecos: First Continent

Okoljsko Ecos: First Continent so ustvarili John D Clair, Sabrina Miramon in Matt Paquette. V igri spreminjate svet in se sprašujete, kaj pa če? Igralci ste narava skupaj z njenimi silami in s svojimi vizijami oblikujete veličastni svet. Zgradili boste lahko del sveta, ki je podoben temu, ki ga imamo, a se bo seveda v marsičem tudi razlikoval. Katere pokrajine, življenjske prostore in uspevajoče vrste boste izbrali, bo vaša odločitev.

Igrate sočasno. Vsako rundo igralec iz vreče odkrije žetone z elementi. S tem dobijo igralci možnost, da zaključijo karto iz svoje plošče in oblikujejo kontinent po svoje. Elemente, ki jih ne morete uporabiti, lahko pretvorite v kockice energije ali dodatne karte v roki oz. jih lahko dodate na ploščo. Slednja poteza vam izboljša pogoje v nadaljevanju igranja. Gorske verige, džungle, reke, morja, otoki in savane, torej vse raznolike favne, vse to imate na dosegu rok.

edge of darkness naslovnica meeple euEdge of Darkness ima card crafting sistem

Gre za namizno igro, ki jo poganja “card crafting” sistem (Mystic Vale). To pomeni, da so kartice transparentne in sprva zasedajo le tretjino površine. V prazne prostore vstavite do dve poljubni drugi karti. Na tak način si karto “zgradite” oz. izpopolnite sami. Karte so dvostranske, a žal so na hrbtni strani slabosti. Ko svojo karto izboljšate, ji hkrati dodate tudi grožnjo.

Osrednji lik v igri so cehi. Slednjim pomagajo agenti, ki potujejo po različnih lokacijah. Na njih pridobijo sposobnosti, akcije in surovine. Najmočnejši cehi ustvarjajo bogastvo in zavezništva ter delajo za dobrobit mesta. Z razširitvijo Edge of Darkness Sands of Dunestar pa pridobite še več lokacij in napredovanj.

Point Salad

point salad naslovnica meeple euje hitra in zabavna igra s kartami, v kateri lahko zmagate na 101 način. Na 108 kartah je 6 različnih vrst zelenjave, na hrbtni strani pa so različne metode točkovanja. Tako vas npr. ena metoda točkovanja nagradi z 2 točkama za vsak korenček, ki ga imate, a hkrati odšteje točke za vse vaše čebule. Pri sestavljanju različnih kombinacij zelenjave in točk si morate ustvariti pravo strategijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja