Walking in Burano vas popelje na znameniti otok

walking in burano naslovnica meeple euBurano je lep otok v Italiji, natančneje v Benetkah. Znan je po svojih raznobarvnih pročeljih hiš, kar je zanimivost tako za turiste kot lokalne prebivalce. Obiskovalci so tam stalnica, njihov cilj je, da se naužijejo očarljivega razgleda. Ni pa vse le v barvah, temveč tudi v okrasju. Hiše imajo skrbno izbrane senčnike, zavese in rože. Prebivalci se venomer trudijo, da so hiše na obeh straneh kanala kar najlepše. Da bi otok ostal lep in živahen, morajo hiše dobiti novo plast barve. Igralci v Walking in Burano prenavljate in krasite hiše tako, da odlagate in zbirate prave karte s pravimi simboli, s tem pa navdušujete ljudi in pridobivate točke.

Walking in Burano pravila

V igri boste igralci zgradili pročelja petih stavb. Z njimi boste pridobili obiskovalce in s tem točke. Hitra igra s kartami, ki je primerna tudi za družine, je preprosta za igranje in vsebuje element zbiranja kart. Zbrati morate zgradbe v ujemajočih se barvah in skupnih značilnostih. Točke vam prinesejo obiskovalci, slednje pa vam lahko pred nosom speljejo soigralci.

Beneško “sceno” boste poustvarili s kartami, ki jih boste odlagali predse na mizo. Vsaka zgrajena hiša sme imeti 3 nadstropja. Da bi postavili zgradbo, morate imeti isto barvo v vseh treh nadstropjih, postavite pa lahko le eno hišo v vsaki barvi. Vsaka karta z zgradbo ima različne simbole oz. elemente (rastline, živali, senčila, odtenke, …). Vse te malenkosti postanejo pomembne, ko zaključite z gradnjo. Pomembni dejavnik so turisti oz. karte točkovanja. Če ste npr. zaključili hišo z rožami na oknih, potem je preudarno, da vzamete žensko, ki daje točke za rože. Kdor ima mačke ali dimnike, naj vzame obiskovalca z mačko ali božička.

Igra ima nekaj rund, ko ste na potezi, naredite eno od sledečega: pridobite 3 karte nadstropja, pridobite 2 karti nadstropja in kovanec, pridobite 1 nadstropje in 2 kovanca. Ko zaključite akcijo, smete položiti do 3 karte z nadstropjem. Vsako nadstropje je dražje. Ob koncu poteze se odločite, ali pride k vam obiskovalec. Runde je konec, ko vsi igralci zaključijo svojo potezo. Igra se konča, ko eden izmed igralcev postavi 5 hiš.

Avtor igre Wei-Min Ling je navdih za igro dobil v igri Burano, prvi težji euro igri založnika EmperorS4. Tako je razvil manjšo igro s kartami, ki ima globino in se hitro igra. Walking in Burano je za 2 do 4 igralce od 14 let naprej in traja med 20 in 40 minut. Ima tudi pravila za solo igranje. Izdala sta jo EmperorS4 in Alderac Entertainment Group (Love Letter, Mystic Vale, Edge of Darkness).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja