Frodo potuje v Rivendell v Hunt for the Ring

hunt for the ring naslovnicaHunt for the Ring je pustolovska igra skritega premikanja in sklepanja. V ZDA je pravkar izšla, evropski prevodi bodo izšli do spomladi. Hunt for the Ring poustvari prvotna poglavja The Lord of the Rings. Eden igralec mora Froda Bagginsa in njegove prijatelje hobite iz doma na Šajerskem pripeljati v Rivendell, kjer se bodo odločali o usodi Prstana. Frodo mora s pomočjo močnih zaveznikov pobegniti pred Nazgulom, ki ga nadzorujejo do 4 igralci.

Hunt for the Ring je razdeljena na dva poglavja. Vsako se igra na drugi plošči. V prvem poglavju Frodo potuje iz Šajerske v Bree. Če mu v 16 potezah ne uspe, pridobi točke “pokvarjenosti”. Če mu uspe, lahko igralci igrajo naprej drugo poglavje na novi plošči ali pa podrobnosti varno shranijo in igranje nadaljujejo naslednjič. V drugem poglavju Frodo potuje naprej do Rivendella. Svojih prijateljev hobitov ne nadzira več direktno, ampak vleče karte iz kupčka potovanja. Vsaka karta kaže eno od mnogih poti do cilja.

hunt for the ring ploscaHunt for the Ring so ustvarili Francesco Nepitello, Marco Maggi (iz ekipe ustvarjalcev War of the Ring) in Gabriele Mariof (avtorica Letters from Whitechapel, Mister X, Garibaldi). Primerna je za 2 do 5 igralcev. Naslovnico ter karakterje je izdelal John Howe, 7 izredno podrobno izdelanih miniatur je delo Boba Naismitha. Igralne plošče je ustvaril Francesco Mattioli. Igra traja od 90 minut naprej, pa vse tja do 3 ure, priporočena starost je 13 let.

Hunt for the Ring bo na voljo tudi v drugih jezikih. Italijansko različico bo izdal Devir Italia, Devir Iberia špansko, Devir Livraria pa portugalsko. Nemška bo izšla pod Asmodee/Heidelberger nekje v marcu, francoska pa v prvi polovici leta pri Nuts!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja