Wettstreit der Diebe

Wettstreit der Diebe škatlaWettstreit der Diebe je nova igra podjetij Asmodee in Heidelberger Spieleverlag. Igra je namenjena 2-4 igralcem od 14 let naprej. Gre za strateško in pustolovsko igro s kartami iz “clockpunk” sveta. Izšla naj bi poleti.

Cesar Lucius IV. je na obisku v mestu Hadria in s seboj prevaža najbolj dragocen zaklad, cesarske dragulje. V lasti ima neizmerljivo moč in bogastvo. Varujejo ga meščani, vendar nekaj drznih tatov to ne ustavi. S krajo draguljev postavijo vse na kocko. V Wettstreit der Diebe si kot igralec eden od tatov in potuješ v svet poln čudnih povabil, temačnih ulic in umazanih poslov. Tatovi po drznem načrtu ne ukradejo le draguljev, temveč se branijo pred zahrbtnimi načrti ostalih tekmovalcev. Le eden lahko zapusti mesto z dragulji, zato moraš prelisičiti svoje nasprotnike in biti ves čas korak pred njimi.

Založnik o igri Wettstreit der Diebe

Dobrodošli v mestu Hadria, kjer se srečajo bogati trgovci, delavni meščani, briljantni izumitelji in nenazadnje prebrisani tatovi. Trenutno v mestu biva cesar Lucius IV., s seboj pa je prinesel dragulje, najdragocenejši zaklad cesarstva. Tega iščejo zviti roparji, ki se morajo izogniti številnim hišam in vsem rivalom iz svojih vrst. Seveda so opremljeni s čudnimi napravami in alkimističnimi zmesmi.

Wettstreit der Diebe igralna ploščaV Wettstreit der Diebe lahko s slavnim bogastvom pobegne v črno noč samo eden. Zato vsak igralec prevzame vlogo gospodarja kocke in skuša izvesti najtežjo tatvino v svoji karieri. Po tem, ko razišče mesto in se pripravi na pravi trenutek, da se prebije v palačo, ukrade cesarski zaklad. Takoj, ko se to zgodi, se sproži alarm in igra hitro teče proti vrhuncu, zato ostane tatu le malo časa, da zapusti Hadrio, preden se zaprejo zadnja vrata!

Nov sistem igralcu omogoča, da planira svoje akcije v naprej, medtem ko na razvoj vsake runde in igralčeve sposobnosti (prednosti in slabosti) vpliva vrsta dogodkov. Na igralcu je, da je pametnejši kot sotekmovalci in pobegne z dragulji, preden ga meščani aretirajo in vržejo v grajsko ječo.

One thought to “Wettstreit der Diebe”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja