Bézier games in Whistle Stop

Whistle Stop škatlaWhistle Stop je nova družabna igra bézier games. Trdijo, da je dovolj zapletena in strateška za izkušene igralce, s pravili, dostopnimi za “navadne” igralce. Gre za pristop poberi in dostavi. Zasnoval jo je Scott Caputo, oblikovalec priznane igre Völuspá. Izšla bo avgusta na Gen Con 2017.

ZDA so s prvo transkontinentalno železnico leta 1869 sprožile nagel razvoj železniškega omrežja, ki je prekrižal celotno državo. Družabna igra Whistle Stop je vpeta v to zgodbo. Kot igralec namreč gradiš svojo pot do cvetočih mest na Zahodu. Pri tem lahko postaneš delničar ali pa svoj sloves upravičiš z uspešno dostavo. 

V igri Whistle Stop uporabljaš neizkušeno železniško podjetje, ki gradi linije, pobira dragocen tovor in dostavlja potrebne surovine rastočim mestom. Igralci premikajo svoje vlake proti Zahodu, pri tem pa pobirajo blago in surovine ter jih dostavljajo v majhnih mestih. S proizvodi lahko postanejo delničarji v ostalih železnicah, za večje izplačilo pa lahko proizvode obdržijo vse tja do zahodne obale (če cilj dosežejo). Hkrati igralci poskušajo optimizirati svoje akcije (in pridobiti dodatne), polagajo nove ploščice, blokirajo druge igralce, zbirajo in uporabijo dragocene piščalke za posebne premike in sposobnosti ter previdno upravljajo s premogom.

Whistle Stop vlakciVsebina:

1 igralna plošča
25 lesenih vlakov
96 žetonov premoga
20 žetonov zlatih zrn
8 ploščic mest
5 igralnih tablic
5 lesenih označevalcev točk
12 kartic nadgradnje
30 železniških delnic
60 lesenih kock virov
24 žetonov piščalk

 

One thought to “Bézier games in Whistle Stop”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja