Večen lik botra v igri The Godfather: Corleone’s Empire

The Godfather: Corleone's Empire naslovnicaAsmodee/CoolMiniOrNot/CMON imajo ponudbo, ki se ji ne morete odreči. Do konca poletja naj bi namreč v Nemčiji izdali družabno igro uspešnega avtorja Erica M. Langa The Godfather: Corleone’s Empire. Namenjena je za 2 do 5 igralcev od 14 let, ki se borijo za prevlado in moč v ilegalnem mafijskem svetu New Yorka.

Gre za  strateško igro postavljanja figur (worker placement), za denar, vpliv in nadzor. K temu pripomore intenzivna grafika. Igralci utrjujejo moč svoje družine tako, da izsiljujejo, pri tem pa uporabljajo svoje gangsterske in družinske člane, služijo denar za zaščito ali opravljajo nečedne posle za botra Corleoneja. New York je majhen, konkurenca je velika, lastniki ozemelj se nenehno menjajo, izsiljevanja, podkupovanja in umori so na dnevnem meniju. Na koncu štejejo le tisti, ki si prilastijo največ denarja in se lahko zavarujejo.

Proizvajalci trdijo, da je igra kvalitetna, vse od miniatur, kovinskega kovčka, velikega igralnega načrta ter številnih kart, s čimer prinese The Godfather: Corleone’s Empire novo dobro igro. Igralni mehanizem zagotavlja napetost in raznolikost v vsaki rundi. Kljub igralni prefinjenosti, je igra primerna za igralce, ki se jim ne da študirati pravil. Slednja so sicer privlačna in od ure do ure in pol igralnega časa zagotavlja, da jo lahko odigrate dvakrat v večeru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja