This War of Mine: The Board Game

This War of Mine naslovnicaThis War of Mine: The Board Game je kooperativna igra preživetja v od vojne opustošenem mestu za 1 do 6 igralcev. Avtorja sta Michał Oracz in Jakub Wiśniewski. Temelji na napeti in nagrajeni video igri This War of Mine 11bit studios in je uspešno prestala Kickstarter kampanjo. Igra traja med 45 in 120 minut, zaradi tematike je primerna od 18 let naprej. Ilustratorja sta Paweł Niziołek in Michał Oracz.

Bruno, Pavel, Katia in druščina skupaj čakajo, da se mesto osvobodi iz krempljev vojne. Informacije so zelo omejene, vendar odločitev o preživetju je dokončna. Okrog igralcev besni vojna, cilj je samo eden in sicer preživeti. Zanje je dnevno pomembno, da imajo dovolj hrane in da organizirajo zdravstveno oskrbo. Že majhen prehlad ali nedolžna ranica lahko hitro postaneta življenjsko nevarna. Nastanitev je borna, zato je vsak objekt, ki ga najdejo, dragocen. To je brutalen realizem, saj se igralci skrivajo v uničenih in porušenih stavbah.

This War of Mine vsebinaThis War of Mine: The Board Game se začne brez veliko pravil in igralce prepušča direktno dogajanju. V izkušnji, ki vzame sapo, bodo morali igralci razrešiti veliko čustvenih situacij. Te so zagotovljene z unikatno knjigo scenarijev, kar je novejši način za predstavitev pripovedništva in RPG (role-playing game oz. igra igranja vlog) elementov v družabni igri. Atmosfera zagotavlja obsežno spremljanje knjige in ostalih dogodkov (odvisno od odločitev v igri). Ustvariti je treba nove, uporabne stvari iz okoliščin, ki so dane. Popolnoma je na igralcu, kako bo uporabil svoje surovine in v katerih delih mesta bo raziskoval.