Kinderspiel des Jahres 2017 je Ice Cool

Ice Cool naslovnicaV Nemčiji so včeraj razglasili Kinderspiel des Jahres 2017. Zmagala je družabna igra Ice Cool podjetja Amigo. Igra frcanja je namenjena vsem od 6 let naprej, igrajo jo lahko od 2 do 4 igralci in traja približno 30 minut. Žirija se je za nagrado odločila z naslednjo obrazložitvijo. Kdor je rekel, da šola ni kul, ni res. Šola je kul in sicer ledeno kul. Brian Gomez je združil originalno igralno zgodbo, impresivno razporeditev, lepe ilustracije in izkušnje, ki jih pridobite v spretnostni igri. Žirija trdi, da v igri vse deluje.

Ice Cool je igra, kjer iz petih škatel sestavite ledeno šolo oz. areno oz. veliko kvadratno igralno območje. Škatle so povezane z odprtinami (vrati), kjer čakajo ribe. Figure pingvinov so narejene tako, da so spodaj obtežene, kar pomeni, da se kotalijo kot kroglice, hkrati pa vedno pristanejo na nogicah. Igralci pingvine pošljejo na led, v zgodbi sicer pingvini špricajo pouk in tavajo po šolskih hodnikih ter iščejo malico. To pomeni, da igralec svojo barvno figurico frcne in jo spravi čez vrata (ali več vrat, saj oblika pingvinov, nekaj trikov in vaje to dopuščajo). Če gre pingvin skozi vrata z žetonom ribe, jo vzame, vzame tudi karto iz kupčka, na katerem so ribe, ki so hkrati zmagovalne točke.

Ice Cool nagradaV igri se igralci izmenjujejo in eden je vedno reditelj na hodniku. Vanj ne sme nihče trčiti, sicer vam vzame dobljeno karto. Ko reditelj ujame vse pingvine oz. pingvini poberejo vse ribe, je runda končana. Kdor ima največ točk na koncu spolzke in domiselne igre, zmaga.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja