Small World dobi dodatek Sky Islands

small world sky islands naslovnicaNa prijetno pomladno jutro se je med dežele razlegla grozljiva tišina. Kot da bi velika senca drsela čez gozd in nad gore. Kljub temu, da so se Velikani na novo potetovirali in so se ostali prebivalci Small Worlda pripravili na nov zmagovalni dan, obstaja vprašanje, če so Čarodeji pomotoma znova pognali svojo čredo ovac? Vse oči so se uprle v obzorje, ko je otočje Sky Islands plul čez Small World… Posvetilo se jim je istočasno, ko je vzšlo sonce. Nove dežele pomenijo novo bogastvo. V nekaj urah so najbolj domiselne rase mrgolele nad Giant Magical Beanstalk in Stairway to Heaven, da bi prišle do bogastva. Bitka za Sky Islands se je začela!

Dodatek Sky Islands za nagrajeno fantazijsko družabno igro Small World sta naredila Philippe Keyaerts in T. Alex Davis. V njem nove dežele plujejo skupaj, vendar svet vseeno ostaja premajhen in to se z novim dodatkom ne spremeni. Rasa, ki bo popolnoma osvojila otok, bo zaslužila dodaten žeton, vendar Sky Islands ni preprosto doseči.

small world sky islands ploscaDa bodo igralci lažje osvajali dežele, bo dodatek vseboval nove in prismojene rase ter posebne moči, kot so Scavengers, ki jih je ustvaril Sam Iam Lasseter, ali pa impresivne Storm Giants od T. Alexa Davisa. Da bi jih pospravili oz. razvrstili, so v dodatek vključili temu namenjen predalček.

Small World Sky Islands je razširitev za 3 do 6 igralcev. Vsebuje dvostransko igralno ploščo, 7 praporjev fantazijskih ras, 94 ujemajočih žetonov z rasami, 4 žetone izgubljenega plemena, 5 cepelinov/žetonov goreče regije, 5 žetonov trgovinskega pakta ter tako naprej. Založnik Days of Wonder predvideva, da bo dodatek na voljo v Essnu, kmalu zatem pa v Evropi. V začetku decembra bo izšel tudi v Severni Ameriki. Njegova cena bo približno 30€.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja