Pulsar 2849 iz CGE odpira zvezdna vrata

pulsar 2849 naslovnicaTisoč let po zlati mrzlici smo v letu 2849. Rudarjenje surovih materialov je doseglo popolnoma nov nivo. Človeštvo je uspešno preizkusilo prvi Stellar Mirror in iz Pulsarja (Púlsar je sicer zelo namagnetena, vrteča se nevtronska zvezda, ki oddaja žarke elektromagnetnega valovanja) izkoristilo dovolj energije, da je odprlo prva zvezdna vrata. S tem in s Pulsar 2849 se je začela nova era.

Z zbiranjem kock boste raziskali univerzum Pulsar 2849. Vsako rundo boste metali kocke, količina kock pa bo odvisna od števila igralcev. Razporedili jih boste po vrednosti, nato izbrali kocko ter z njo napravili akcijo. Akcije bodo različne. Med drugim boste lahko k svoji floti dodali drugo vesoljsko ladjo, obiskali ali preleteli neraziskani zvezdni svet, lahko boste sledili pulsarju z enim od svojih krogov identitete ali pa boste napredovali po svoji osebni poti tehnologije, ki bo drugačna od ostalih sotekmovalcev. Na koncu runde boste, glede na met kock, označevalec prestavili naprej. Ko bo označevalec prišel do konca, se bo igra končala.

pulsar 2849 ploscaIgralci bodo vsako rundo dobili točke glede na to, kaj bodo odkrili in raziskali. Vsak pa bo imel tudi skriti cilj, ki ga bo seveda želel doseči. Poleg tega bo imel vsak pravico zahtevati javne cilje, ki bodo na koncu prinesli dodatne točke.

Pulsar 2849 bo nova euro družabna igra za 2 do 4 igralce in bo trajala med 60 in 90 minut, primerna bo za starejše od 14 let. Avtor igre je Vladimír Suchý (The Prodigals Club, Last Will, Shipyard), ilustrator Sören Meding, v zadnjem četrtletju pa jo bo izdal založnik CGE (Czech Games Edition).

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja