Rob’n Run ter Broadhorns iz Rio Grande Games

Rob-n-Run-naslovnicaRio Grande Games bo v začetku prihodnjega leta izdal več novih iger. Med drugim pripravljajo zabavno igro z roparji Rob’n Run ter rečno Broadhorns. V prvi bežite pred policaji, v drugi pošiljate svoj tovor s posebnim čolnom, ki se imenuje Broadhorn, po reki Mississippi.

Rob’n Run

Rob’n Run je nova zabavna in kooperativna igra za 2 do 5 roparjev. Vsako rundo je šef drugi igralec, ki svojim prijateljem sokrivcem daje namige, katero orodje potrebujejo, da odprejo sefe. Nato morate pobegniti z zlatom in prispeti do letališča. Seveda vas na begu ne smejo ujeti policaji, ki so vam ves čas za petami.

Igra je namenjena vsem od 13 let naprej in traja med 30 in 60 minut. Izdali jo bodo v Rio Grande Games in sicer v prvi četrtini novega leta.

Broadhorns

Broadhorns-naslovnicaIgra Broadhorns pa vas popelje v področje reke Mississippi. Igralci so trgovci iz St. Louisa iz začetka 19. stoletja, ki financirajo tovorno pošiljko po Mississippiju. Igra se odvija v letu, ki ima več sezon, vsaka predstavlja svoj izziv. Igralci denarno prispevajo za številne odprave. Vsaka potrebuje čoln in tovor, ki ga je treba kupiti. Dlje po reki, ko priplujejo, več dobijo za svoj tovor. Med tovorom je seveda tudi pokvarljivo blago, zato je čas ključnega pomena. Dodatno se zaplete, ko želijo nekateri potniki plačati za vožnjo po Mississippiju.

Igra bo za 2 do 4 igralce od 14 let naprej, trajala bo med 45 in 90 minut. Ustvarili so jo avtor Jim Harmon in ilustratorja Claus Stephan in Mirko Suzuki.