Daleč nad oblaki se nahaja Noria

noria naslovnicaIz horizonta vstaja nova era. Prihodnost dežele Noria je naravnost pred vami. Na vas je, da svoj cvetoči trgovski imperij popeljete do uspeha. Odkrijte lebdeče otoke, kupite ladje in zgradite tovarne. Investirajte v prestižne projekte ter predajte znanje politikom. 

V središču igre Noria je inovativni mehanizem, ki se imenuje “wheel building”. Vsak igralec ima akcijsko kolesje. Sestavljajo ga trije krogci s puščicami za številke različnih akcijskih diskov. Igralci morajo med igro pridobiti nove diske ter upravljati s kolesjem tako, da je njihov izbor akcij optimalen. Poleg tega morajo, da bi njihove investicije obrodile sadeže, politike podkupiti z znanjem.

noria zadnja stranPrihodnost mesta Noria je odvisna od napredovanja v 4 velikih projektih. Vsakega od teh predstavlja ena pot. Obstajajo torej 4 različne poti, vsaka od teh ima 9 nivojev, te pa ceno in številko. Na koncu runde zberete točke glede na pozicijo vaših predstavnikov na 4 poteh. Odvisno od števila igralcev traja ta “steampunk” igra med 14 in 16 rund.

Namizno igro Noria je ustvarila Sophia Wagner, ilustriral jo je priznani Michael Menzel. Je za 2 do 4 igralce od 12 let naprej in traja med 70 in 120 minut. Izdali so jo v Pegasus Spiele.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja