Queen Games 2017 2. del

Queen Games je pred kratkim objavil obsežen seznam iger, ki bodo na voljo od aprila 2017. Nekaj sem jih že predstavila v torek, v današnji novici pa si poglejmo še preostale napovedi:

  • 12 Thieves

Mrak pada na puščavsko mesto, zato je pravi čas, da igralci pošljejo 12 tatov, da bi ukradli zaklad iz palač. Maharajai mislijo, da lahko krajo preprečijo s stražo. Slednja je podkupljiva in nezanesljiva, saj jih igralci uporabljajo za svoje namene. Gre za novo izdajo igre Thief of Baghdad, ki je bila nominirana za Spiel des Jahres 2007.

Dizajner: Thorsten Gimmler

Ilustrator: Michael Menzel & Patricia Limberger

Igralci: 2-4

Starost: 8+

Čas igranja: 45min

12Thieves škatla 12Thieves Material
  • Tip Tap

Hitre oči in še hitrejši prsti so najpomembnejša stvar v igri, polni norih likov, ki so si podobni in različni hkrati. Igralci skušajo med hitrim tempom najti točno določene oblike glede na kartico, ki jo imajo. Queen Games izdaja hitro in preprosto igro, primerno za vsako zabavo.

Dizajner: Michael Schacht

Ilustrator: Franz Vohwinkel & Martin Hoffmann

Igralci: 3-5

Starost: 8+

Čas igranja: 20min

TipTap Škatla TipTap Material
  • Solaris

Znanstveno-fantastično obarvana igra v prihodnosti leta 2400, ko so fosilne in energetske rezerve popolnoma izkoriščene, rešitev ponuja le Solaris. Strateška igra s taktičnimi odločitvami, pri kateri zmaga igralec, ki najbolje upravlja z omejenimi surovinami. Vesoljske postaje so opremljene z visoko zmogljivimi sončnimi celicami imenovanimi Solaris, ki krožijo okoli rdečih orjakinj in pošiljajo pridobljeno energijo na zemljo, tako da uporabljajo novo lasersko tehnologijo in tehnologijo črvin. Igralci skušajo rudariti sončno energijo sonc iz drugih galaksij.

Dizajner: Brigitte & Wolfgang Ditt

Ilustrator: Dennis Lohausen

Igralci: 3-5

Starost: 12+

Čas igranja: 60min

Solaris Škatla Solaris Material
  • High Tide

Na plaži je gneča in vsi si želijo najboljše mesto za svoj ležalnik. Bliže kot si vodi, lepši je razgled! Paziti je treba, da te ne ujame val. Igralci postavijo svoje ležalnike čim bliže vodi, brez da bi jih ujel val. Na koncu vsake runde se valovi premaknejo na eno od dveh plaž. Igra se konča, ko vsaj en ležalnik ujame val oz. po 6 rundah.  Na vsaki plaži  so s točkami nagrajeni igralci, ki imajo ležalnike najbliže vodi. Igralec z največ točkami zmaga. High Tide je igra z rundami, vrstni red je vsako rundo določen glede na kup brisač. Igralec, ki ima brisačo na vrhu kupčka, je začetni igralec runde. Igralec, ki ima brisačo na dnu, je zadnji na vrsti.

Dizajner: Dirk Henn

  • Queen Games napoveduje še razširitev, Big Box in ponatis

Queen Games so napovedali še nekaj novosti. Prva je nov, že 4. dodatek k nagrajeni igri Kingdom Builder (2011), Donalda X. Vaccarina, imenovan Kingdom Builder: Harvest, ki vsebuje novo pokrajino, cilje in lokacije. Nov mehanizem, imenovan skavt, omogoča širitev naselij v doslej nenaseljive pokrajine. Izšla bo tudi Big Box edicija igre Escape: Zombie City, ki bo vsebovala vse dosedaj izdane dodatke in promocijske dodatke. Prav tako pa delajo tudi na ponovni izdaji igre Roma Stefana Felda iz leta 2005.

One thought to “Queen Games 2017 2. del”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja