Asmodee/Space Cowboys predstavljata Unlock!

Škatla Unlock!Unlock! je kooperativna družabna igra s kartami, s katerimi rešuješ kode in uganke, pri tej avanturi pa potrebuješ tudi aplikacijo. Vsak Unlock! scenarij igre vsebuje 60 kart. Na začetku bodo izdali tri scenarije, ki bodo v Evropi izdani skupaj, v ZDA pa vsak posebej. Karte prikazujejo predmete, zemljevide in uganke, ki se lahko aktivirajo, rešijo ali oboje. Tako pristopaš do drugih kartic in območij. Brezplačna aplikacija meri čas, ki je namenjen scenariju, hkrati pa ponuja namige in odklepa nujne nove elemente. Ko igralci verjamejo, da so ugotovili kodo za pobeg, vstavijo številko v aplikacijo in pobegnejo nevarnosti ali pa izgubijo še več časa pri iskanju pravega zaporedja.

Dizajner: Alice Carrroll, Thomas Cauët, Cyril Demaegd

Ilustrator: Florian de Gesincourt, Arnaud Demaegd, Legruth, Pierre Santamaria

Založnik: Space Cowboys, Asmodee, Asterion Press, Kaissa Chess & Games

Leto izdaje: 2017

Igralci: 2-6

Čas igranja: 45-75′

Starost: 10+

Orodja za tvoj pobeg

Diagram Unlock!Vsaka Unlock! igra se začne z začetno kartico (ali dvema), ki vsebuje uvod v avanturo na eni strani in zemljevid začetne lokacije na drugi strani. Karte z različnimi predmeti in lokacijami so označene s številko in kažejo na kartice v kupčku, do katerih imate takojšen dostop (čez to prvo kartico bo serija številk nakazala, h katerim drugim karticam lahko dostopate takoj), ko se čas začne odštevati. Da bi napredovali skozi kupček kart, morate karte preučiti in ugotoviti, kako so povezane med sabo in z aplikacijo.

Primer kart Unlock!

Naleteli boste na 2 vrsti kart: zeleni stroji in rumene kode. Te zahtevajo rešitev. Stroje odlikuje niz številk, ki so vizualno povezane. Določajo, katere številke so pomembne za ovrednotenje kart, ki jih uporabite pozneje. Da bi rešili rumene karte, boste morali v aplikacijo vnesti štirimestno kodo. Za rešitev kod in strojev morate poiskati skrite informacije ali priklicati namige iz prejšnih kart. Možno je torej, da se boste soočili s kodo ali strojem, ki je/ga ni mogoče rešiti, dokler niso odkrite s tem povezane karte.

Modre in rdeče karte Unlock!

V kupčku kart boste naleteli tudi na karte predmetov v modri in rdeči barvi. Za nadaljevanje oz. dostopanje do drugih kart v kupčku boste morali te karte združiti s seštevanjem vrednosti kart. Na primer, združitev rdeče karte 35 in modre 11 bo dala dostop do karte 46, če obstaja. Včasih boste lahko združili te kartice z rešenimi stroji in odkritimi modifikatorji. Med vsakim igranjem bo možno veliko kombinacij, vendar brez trikov in pasti ne bo šlo. Morda si tudi ne boste vedno želeli vedeti, kaj je na drugi strani kartice, h kateri dostopate.

Na spletni strani Space Cowboys si lahko prenesete navodila za igro, testni scenarij, scenarij za učenje pravil ter ju lahko natisnete in se preizkusite v igri.

Tveganja in nagrajevanja

Združevanje in reševanje kart je edini način za napredovanje v igri, vendar se vedno ne izide v vašo korist. Nepravilno ugotovljena koda in ponesrečeni pari kart povzročijo kazen v aplikaciji, ki bo ostrigla preostali čas in znižala končni rezultat. Drznost te lahko tudi reši iz neprijetne situacije, vendar moraš biti pred tvegano potezo pozoren na vsak skriti namig.

Ko ste prevozili skozi kup kart in mislite, da ste ugotovili ultimativno rešitev, boste morali kodo vnesti v aplikacijo, da vidite svoj rezultat. Vaša ocena bo določena glede na uporabo namigov, nepravilnih domnev in trajanje igre. Vsako igranje te bo pripeljalo bližje k rezultatu petih zvezdic, pri tem pa ti bodo pretekli porazi v pomoč.

Unlock! Escape Adventures vsebuje 3 ločene scenarije:

  • Formula

Formula vas popelje v podzemne predore New Yorka, kjer iščete kemika in serum, ki ga razvija. Laboratorij zdravnika Hoffmana je poln pasti in ugank, ki jih boste morali rešiti, da bi dobili serum in pobegnili.

  • Squeek & Sausage

Squeek & Sausage je risana pustolovščina, v kateri morate ustaviti zlobnega profesorja Noside, da bi aktiviral svojo napravo za Sodni dan. Čeprav je profesor zelo pameten, se morate izogniti njegovim pastem, da bi rešili svet.

  • The Island of Doctor Goorse

The Island of Doctor Goorse je zapletena in večplastna skrivnostna pustolovščina na otoku bilijonarja in zbiralca starin. Tam se znajdete zaradi nesrečnega pristanka. Ta dogodek razdeli igralce v dve skupini in tako postavi igra novo oviro pri briljantnemu pobegu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja