Alien Artifacts s starodavno in napredno raso

alien artifacts naslovnicaČloveštvo venomer napreduje pri raziskovanju globin galaksije. Nedavno je odkrilo neprecenljive ostanke starodavne skrivnostne rase z nedojemljivo napredno tehnologijo. Alien Artifacts je znanstveno-fikcijska igra s kartami. V njej se prelevite v medplanetarno korporacijo, ki pošilja svoje raziskovalne ladje v neskončno vesolje. To razširi vaše znanje in moč. V družabni igri morate zgraditi svoje ladje, razviti novo tehnologijo in raziskati vesolje, da bi našli karkoli ali kogar koli, kar lahko uporabite. Ostanki starodavne rase so tu, da jih osvojite.

Med potjo po vesolju odkrivamo nove planete. 4 različne vrste jih je, vsi pa so bogati z naravnimi surovinami. Z njimi napredujemo v naslednji akciji ter hkrati ustvarjamo mogočen imperij. To storimo še tako, da povečamo proizvodnjo surovin z več planeti, da gradimo močne flote ladij (v igri so 4 različne, lahko jih gradite uravnoteženo, lahko pa se osredotočite le na eno vrsto) in da razvijamo različno tehnologijo za težke spopade (s tem si priborimo bonuse, točke, akcije in sposobnosti).

alien artifacts druga naslovnicaS skoraj 250 kartami v škatli imamo mnogo strategij pri točkovanju. Ustvariti moramo sinergijo med njimi. Vsako rundo dobimo le 3 karte, kako jih bomo porabili, da bomo čim bolj učinkoviti, je na nas samih. Vsako karto lahko igramo na dva načina, na logistični ali operacijski strani. Poleg tega nam 40 tehnologij z unikatnimi sposobnostmi nudi dobro vnovično igralno izkušnjo. Kakorkoli, tu so še mogočne karte Alien Artifacts, ki zagotavljajo več stvari, najbolj pogosta pa je napad na sistem nezemljanov, ki prinaša dragoceno orodje.

Alien Artifacts zagotavlja zabavo v grajenju imperija za približno eno uro. Namenjena je vsem od 10 let naprej, igra pa jo lahko 2 do 5 igralcev. Avtorja sta Marcin Ropka in Vijola Kijowska. Konec oktobra jo bo v Essnu založil Portal Games in če sta vam všeč njihovi Imperial Settlers in 51st State, vam bo tudi ta. Simpatična igra namreč dopušča mnogo različnih strategij in odločitev.