Pred koncem leta drugi dodatek za Terraforming Mars: Venus Next

venus next naslovnicaNa zadnji dan v letu bo izšel drugi dodatek za Terraforming Mars: Venus Next. Svetovna vlada prepozna uspeh “teraformiranja”, zato si postavi zelo visok cilj in se preizkusi na planetu Venera. Slednji je po velikosti podoben zemlji, tu pa se podobnosti tudi končajo. Venera ima zelo dolge dneve, silovite vremenske pritiske in vročo površino. Gre za ogromen projekt, za katerega je potrebno tisočletje. Svetovna vlada je odločena in pripravljena, da procesu posveti še več surovin.

V Venus Next je 49 novih projektnih kart in 5 korporacij. Posebna pozornost je namenjena temu, kako planet prirediti, da bo primeren za bivanje. Dodatek prinaša nove surovine, mejnike, nagrade, naslove in “terraforming” dejavnike. Igralci imajo več različnih poti do zmage. Karte predstavljajo popolnoma novo areno, v kateri korporacije prispevajo in tekmujejo med sabo.

venus next ploscaVenus Next doda nove globalne parametre k igri Terraforming Mars, le da predstavlja napredek na Veneri. “Teraformiranje” planeta je zahtevno in ima mnogo različnih vidikov, mnogi so popolnoma drugačni, kot na Marsu.

Terraforming Mars, delo Jacoba Fryxeliusa, je sicer večkrat nagrajena družabna igra, v kateri naseljujete Mars. Omenjeni dodatek pa so predstavili že konec oktobra v Essnu.