Podeljene francoske nagrade Golden Ace za igre leta 2018

golden ace 2018V Franciji je ta konec tedna potekal Mednarodni festival iger – Festival des Jeux. Odprt je bil za širšo javnost, na njem pa so se predstavile vse igre lanskega leta, predvsem pa francoski avtorji in založniki. Na festivalu vsako leto razglasijo zmagovalne igre leta in jim podelijo nagrado Golden Ace ali As d’Or. Žirija, ki je testirala skoraj 1000 iger, izdanih v Franciji v zadnjem letu, je skupno nominirala 10 iger v treh različnih kategorijah. Poglejmo si nominirance in zmagovalce.

Golden Ace – Game of the Year 2018 v kategoriji “za vse igralce” je med igrami Azul, Dice Forge, Red Flame in Twin it! zmagala: Azul.

golden ace azulPortugalskega kralja so po obisku Alhambre v južni Španiji prevzele mavrske dekorativne ploščice, zato si jih je zaželel v svoji palači Evora. Kot igralec ste umetnik – polagalec ploščic, ki mora kar  najlepše okrasiti kraljevo palačo. V igri Azul vlečete barvne ploščice in točke pridobivate glede na postavitev teh ploščic. Več točk dobite, če oblikujete poseben vzorec ali dokončate določen set. Če vam zaloga ostaja, to škoduje pri točkovanju. Igralec z največ točkami zmaga. Avtor je Michael Kiesling, ilustrator Chris Quilliams. Primerna je za 2 do 4 igralce od 8 let in traja pol ure.

Golden Ace – Game of the Year 2018 v kategoriji “za otroke” je med Name of a Fox, Booum in Perlattete prejela: Name of a Fox.

golden ace name of a foxGre za upor v kokošnjaku. Lisica je namreč ukradla zlato jajce in kokoši so jezne. Ste preiskovalci, ki odkrivate sledi. S super skenerjem boste hitro prestregli roparja. A lisica je zvita, zato je ne smete podcenjevati. Nikakor vam ne sme zmanjkati vneme, da jo poiščete in izpustite. Igro so ustvarili Marisa Peña, Shanon Lyon in Colt Tipton-Johnson, ilustrirala jo je Mélanie Grandgirard. Primerna je za 2 do 4 igralce od 5 let naprej in traja 15 minut.

Golden Ace – Game of the Year 2018 v kategoriji “za izkušene igralce” je med Terraforming Mars, Great Wrstern Trail in Argham Horror: The Card Game dobila: Terraforming Mars.

golden ace terraforming marsKot vodja korporacije (industrijske, znanstvene) boste z različno tehnologijo, industrijo in gradnjo mest razvili okolje, ki bo primerno za bivanje. Za človeške pogoje na Marsu morate vzpostaviti primerno ozračje, temperaturo in količino vode. Pionirji v naseljevanju Marsa boste torej “teraformirali” ta planet, zmagovalec pa bo tisti, ki bo imel največ točk. Večkrat nagrajena igra je postala zmagovalka tudi v Franciji in je delo Jacoba Fryxeliusa, ilustrator pa je Isaac Fryxelius. Primerna je za 1 do 5 igralcev od 12 let naprej in traja uro in pol.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja