Pandemic Legacy – Season 2

Pandemic Legacy - Season 2 naslovnicaAsmodee/Heidelberg/Z-Man Games so že pred časom za to leto naznanili Pandemic Legacy – Season 2, strateško igro s kartami. Čas izdaje je sedaj že malo bolj natančen in sicer je predviden za tretje četrtletje. Gre za samostojno legacy igro za 2-4 igralce od 14 let naprej, trajala pa bo znova približno eno uro na igranje. Kot v prvem delu, bo tudi v drugem igra razvila unikatno zgodbo. Naslovnica bo na voljo v dveh barvah (tokrat v črni in rumeni verziji), vsebina obeh verzij pa bo enaka. Avtorja sta Matt Leacock in Rob Daviau, ilustratorja pa Chris Quilliams in Atha Kanaani. 

Pandemic Legacy – Season 2 je epska, kooperativna igra. Ne igrate je drug proti drugemu, temveč proti igri. Vaše akcije bodo vplivale na kasnejše igranje: ko spremenite igralni načrt in material, dobite dodaten material in izkušnje v tej zgodbi. Pandemic Legacy – Season 2 je samostojna, neodvisna igra. Zanjo ne potrebujete Pandemic Legacy – Season 1 ali Pandemic ali kakšnega drugega dodatka.

Za tiste, ki je še mogoče ne poznate, je zgodba taka: od kdo ve kje je prišla kuga in opustošila svet. Večina je umrla v enem tednu. Tega žal ni mogel nihče preprečiti, pa čeprav je svet naredil najboljše, kar je znal, to ni bilo dovolj. Tri generacije so preživeli begunci živeli na plavajočih otokih. Daleč od kuge so lahko priskrbeli dobrine celini in tudi sebi. Vse, da bi ohranili preostanek življenj, preden bodo morda popolnoma poraženi. Venomer ohranjajo živo zavezništvo z največjimi, dobro poznanimi mesti. Vendar je to v zadnjih letih postalo izredno težko, saj so iz svoje mreže izgubili že kar nekaj oddaljenih mest. Zato se bo jutri majhna skupina izmed njih odpravila ven in ugotovila, kako je s preostalim svetom. Ne vedo, kaj naj pričakujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja