Heidelberg/Asmodee napovedujeta Aufstieg der Gilden

The Rise of the GuildsAufstieg der Gilden/The Rise of the Guilds je nova strateška igra, v kateri blefirate. Mesto Anderis se razvija in vrvež v njem je ogromen. Številni močni cehi so postavili šotore in stojnice, da bi pritegnili najbolj primerne strokovnjake. Konkurenca je velika, ker so tudi ostali cehi prepoznali potencial prisotnih in navzočih specialistov (vojakov, čarodejev, obrtnikov). Glasno se ponujajo in hvalijo prednost svojih luksuzno opremljenh cehovskih hiš. Ko pade kladivo, želi namreč vsak ceh imeti na svoji strani pravega strokovnjaka.

V kraljestvu so zgradili mnoge nove poti in kjer so se srečale, se je vzpostavilo novo mesto. Raslo in razvijalo se je tako hitro, da se je kralj tam odločil zgraditi palačo. Medtem veliki, mogočni cehi nenehno tekmujejo drug z drugim za cilj: doseči kraljevo uslugo. Boš uspel z vrhunskim cehom in ga povzdignil v najbolj pomembnega v mestu?

Prednost pred tekmovalci lahko dobite z izostrenim občutkom za pravo stavo ob pravem času. Selekcija primernih članov ceha je premišljena in jo lahko sestavite le s spretnim planiranjem močnih kombinacij. V petih zaporednih fazah igralci dobijo svoj prihodek, ponudijo nove člane ceha in zgradijo svojo upravo. Le za najbolj imeniten ceh lahko dosežejo kraljevo uslugo in dominirajo v Anderis. Kako daleč ste pri tem pripravljeni iti?

Aufstieg der Gilden je namenjena za 2-4 igralce od 12 let in traja kar uro in pol. Avtor je Christian Giove, ilustrator pa Federico Musetti. Izdala jo bosta Giochi Uniti in Stratelibri in sicer v jeseni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja