Junija prihaja Raids

Raids NasovnicaIello predstavlja družabno igro Raids, v kateri igralci plujejo od otoka do otoka in nabirajo vikinge ter vikinško opremo. Vse skupaj nato uporabijo v medsebojnem boju za dobro pozicijo in s pošastmi, seveda za točke. 

Igra traja štiri runde. Na začetku vsake runde položimo ploščice na različne lokacije ob poti, ki ji morajo slediti vsi igralci. Igralec se, ko je na vrsti, premakne na prazno polje ob poti in zahteva eno izmed ploščic. Lahko pa se premakne tudi na že zasedeno polje. V tem primeru napadajoči igralec žrtvuje enega izmed svojih vikingov, igralec, ki se brani, lahko žrtvuje dva svoja vikinga ali pa se umakne iz polja. Če se odloči, da žrtvuje dva vikinga, se napadalec odloča ali bo žrtvoval 3 vikinge ali pa zapustil polje. Na koncu mora en izmed igralcev polje zapustiti.

Igralci zbirajo rune, s ciljem, da jih imajo čimveč iste vrste ali pa nabirajo blago, ki ga ob koncu runde prodajo. Lahko nabirajo tudi sekire, ki izboljšajo možnosti pri boju s pošastmi. Lahko pa zberejo več vikingov za svojo posadko.

Na koncu vsake runde sledi točkovanje. Glede na ploščice, ki so bile razkrite na začetku runde, se točkuje, kdo ima večino. Po štirih rundah je zmagovalec tisti z največ točkami.

Strateška družabna igra Raids je primerna za 2 – 4 igralce, starejše od 10 let in bo predvidoma trajala 40 minut. Kot je navada pri Iello, bo Raids v fizičnih trgovinah na voljo sredi junija, v spletnih trgovinah pa konec junija 2018.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja