Fireside Games pripravlja Kaiju Crush

Kaiju Crush naslovnicaV Fireside Games so oznanili, da bodo novembra na trgovske police poslali novo družabno igro Kaiju Crush. Velikanske pošasti sestopajo v mesto, da bi dosegle premoč. Igralec na potezi ali uporabi svojo karto premikanja ali karto premikanja, ki je dosegljiva vsem in se med igro spreminja. To sta edini možnosti za premik. Avtorja sta Tim Armstrong in Justin De Witt, primerna je za 2-4 igralce.

Z uporabo karte premikanja bo vaša pošast iz Kaiju Crush pristala na novi ploščici z mestom in ga steptala. To ploščico poberete in enega od svojih označevalcev ozemlja postavite na tisti prostor. Ploščice z mestom in označevalec ozemlja pripomoreta k zbiranju točk, seveda glede na karte ciljev. Nekatere od teh dajo točke za število povezanih ali nepovezanih označevalcev ozemlja, nekatere dajo točke glede na to, koliko ploščic mest si lastite, nekatere dajo točke za oblike, ki ste jih ustvarili na mreži in tako naprej. Čeprav so premiki omejeni, se glede vaših opcij odločate na podlagi kartic ciljev.

Kaiju Crush kartaV igri Kaiju Crush sta dva načina borbe. Ko zrušiš stavbo, ki meji na drugo pošast in ko pristaneš na označevalcu ozemlja z drugo pošastjo. Za borbo vlečeš 5 označevalcev ozemlja in pogledaš na spodnjo stran. Tam najdeš 5 simbolov, ki predstavljajo način borbe: kremplji, rep, brca, bodice, bruhanje ognja. Vsaka pošast pa ima svoje unikatne borbene sposobnosti (kot tudi posebne sposobnosti, ki se ob vsakem igranju spremenijo). Zmagovalec v 5 rundah naključno izbere zmagovalni žeton, katerih vrednost rangira od 1 do 3. Če izzivalec, ki je pristal na označevalcu ozemlja s pošastjo, zmaga v dvoboju, zamenja označevalec ozemlja s svojim. To je zelo uporaben način za izpolnjevanje kartic ciljev in/ali za preprečitev nasprotnikovih. Ko se nobena pošast ne more več premakniti, je igre konec in pošast z največ točkami zmaga.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja