Konec tedna se bo odvijal UK Games Expo

UK Game Expo 2017V Veliki Britaniji, natančneje v Solihullu v Birminghamu, se bo konec tedna odvjal že 11. UK Games Expo (UKGE), največja konvencija družabnih iger v Združenem kraljestvu in sicer od 2. do 4. junija. Lani jo je obiskalo več kot 25.000 ljudi v treh dneh. S tem dosega 4. mesto po pomembnosti med sejmi iger na svetu. Na njej se z novoizdanimi igrami in prototipi predstavi več kot 300 podjetij z igrami.

Do sedaj je UK Games Expo uspešno priredil turnirje, kot so državno prvenstvo v Catanu, Agricoli in Carcassonnu. Letos bodo kot prvi na svetu gostili evropsko prvenstvo v Fantasy Flight z velikimi X-wing miniaturami in evropsko prvenstvo v Android Netrunner. Konvencija se ponaša z največjim programom iger igranja vlog (Role-playing Games) v Veliki Britaniji, s stotinami igralnih sej in na ducate igralnih sistemov. Tam poteka ogromen regionalni turnir v Pokémonu, pripravljajo pa tudi dogodke iz Magic the Gathering.

Sejem ni namenjen le in zgolj igralnim navdušencem, temveč tudi družinam in posameznim obiskovalcem. Pripravljajo namreč cono, ki je namenjena posebej družinam. Na voljo bodo najboljše ter nove igre za družine in tudi bolj kompleksne za izkušene igralce. Pravila vam bodo razložili prijazni animatorji, tako da bo udeležba na sejmu lahka, varna in zabavna.

Portretirali bodo cosplay navdušenci Doctor Who, Star Wars in mnogi drugi, potekale pa bodo tudi zabavne igre v živo z udeležbo aktivnega občinstva.

UK Games Expo se bodo udeležili predstavniki iz te industrije, med drugim Ian Livingstone, vidni član modernih družabnih iger, avtor Fighting Fantasy serij iger in ustanovitelj Games Workshop. Napovedujejo tudi prihod Toma Vasela iz izjemno uspešnega podcasta The Dice Tower in Johna Kovalica, najbolj zaželjenga ilustratorja v tej industriji ter mnogi drugi znani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja