Edge of Darkness iz AEG kmalu

edge of darkness naslovnicaEdge of Darkness je že tretja v seriji card crafting sistema iz AEG, ki potisne igralni mehanizem na višji nivo. Ne gre le za nov kartni sistem igranja, ampak za povsem novo igralno izkušnjo, ki uporablja card crafting mehanizem v kombinaciji s postavljanjem delavcev in deljeno obrambo glavnega mesta na robu znanega sveta.

V Edge of Darkness igraš mogočnega cehovskega lorda v eni izmed zadnjih mestnih držav. Boriš se za nadzor mesta proti drugim cehovskim voditeljem. Pretekli vodja, zdaj Necromancer King, bi rad razširil svoje bogastvo, zato je začel delati proti tvojemu mestu. Da postaneš zmagovalec, moraš previdno uravnotežiti potrebe tvojega ceha in ljudi. Sposobnost card craftinga bo na preizkušnji. Na eni strani bodo karte, ki bodo predstavljale vpliv v mestu, na drugi strani pa vse večja tema, ki bo poskušala zavzeti mesto. Svoje karte boš uporabil za pošiljanje agentov v živahno mesto. S tem si boš prislužil osebno priznanje, bogastvo in prestiž. Potrebno pa je tudi braniti zidove pred trepet zbujajočimi silami Necromancerja.

Igro bodo popolnoma razkrili v nekaj mesecih, bo za 2 do 4 igralce od 14 let, njen avtor je John D. Clair, ilustratorka pa Alayna Lemmer-Danner. Trajala bo do dve uri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja