Deep Blue iz Days of Wonder

deep-blue-prava-naslovnica-meeple-euDeep Blue je družinska namizna igra, v kateri preizkušate svojo srečo, z igranjem pa vaše stvari postanejo močnejše. Igralci se “potapljate” za izgubljenimi dragulji in bogastvom, korist pa imate tudi takrat, ko se potapljajo soigralci. Najprej morate zbrati pravo ekipo potapljačev, mornarjev in arheologov, nato pa si izboriti najboljše mesto nad ladijskimi razbitinami in odkriti nove razbitine.

Deep Blue zgodba

Nakup opevanega zemljevida je bila odlična ideja! Najbolj starodavne, legendarne in ekstravagantne podvodne razbitine čakajo na vas. Potapljaška obleka in jeklenke s kisikom so natovorjene, ladjica je pripravljena, dvignite sidro in ne izgubljajte časa. Povečan vrvež v pristanišču, s kapitani, ki najemajo le najboljše potapljače in zgodovinarje, pomeni le eno: tudi drugi kapitani so našli omenjeni zemljevid, kar pomeni, da se začenja največji lov na zaklade.

Cilj in potek igranja

deep-blue-plosca-meeple-euV Deep Blue tekmujete v največjem podvodnem lovu na zaklade. Vaš cilj je, da zberete največ zmagovalnih točk. V igri operirate s karticami. Ko ste na potezi, naredite eno od naslednjih akcij: rekrutirate novega člana, plujete, počivate ali se potapljate.

Novega člana dobite na trgu in ga plačate s karticami. Novi člani prinašajo določene ugodnosti (bonus točke med potapljanjem, zaščito pred hazarderji, itd.). Plujete tako, da unovčite kartice s člani posadke z ikonami propelerja in se prestavite za ustrezno število mest. Potapljate se lahko, če imate vsaj eno od svojih dveh ladjic nad razbitinami. Pri tem pobirate bisere, odločate pa se sproti, kako globoko se boste potopili oz. se odloča glavni potapljač. Lahko počivate, kar pomeni, da premešate karte na mestu s “počivajočo” posadko in vlečete zgornje tri karte. Lov je razdeljen na manjša potapljanja, vseh pa se žal ne morete udeležiti. Zato se morate pametno odločiti, katere korake boste izpeljali, pri tem pa čim več potegniti od soigralčevih potez.

Igre je konec, ko k potopljenemu mestu pristavite zadnjo od štirih ploščic. Zmaga igralec z največ točkami. Zberete jih s kartami (uporabljate sposobnost posadke), z biseri (prinašate zaklad na barko) ter tako, da ste glavni potapljač.

Deep Blue je primerna za 2 do 5 igralcev od 8 let in traja približno 45 minut. Avtorja sta Daniel Skjold Pedersen in Asger Harding Granerud. Izšla naj bi predvidoma oktobra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja