Harry Potter: Death Eaters Rising s kartami in kockami

harry-potter-death-eaters-rising-naslovnica-meeple-euHarry Potter: Death Eaters Rising je nova, čarovniško obarvana namizna družabna igra iz OP oz. bivšega USAopoly. Temelji na 5. delu filma Harry Potter and the Order of the Phoenix. Gre za sodelovalno (kooperativno) igro s kartami in kockami. V njej morajo igralci združiti svoje moči in se boriti proti naraščajoči moči Lorda Voldemorta in njegovih Death Eaters.

Zgodba Harry Potter: Death Eaters Rising

zaobjame vse težave in grozo, s katero se soočajo Harry Potter, Ron Weasley in Hermione Granger. Že peto leto obiskujejo Hogwarts in hitijo prepričevati njihov svet, da se Voldemort vrača. Neuspehe in obup, ki so doleteli Harrya in njegove prijatelje, lahko pričakujejo tudi igralci. Pot do zmage je namreč zahtevna, a je na koncu toliko slajša.

harry-potter-death-eaters-rising-meeple-euV igri mora vsak igralec zbrati člane oz. ekipo čarovnikov iz Order of the Phoenix, Dumbledorjeve vojske in Hogwartsa. Le tako se lahko borijo z naraščajočo grozo Dark Lorda. Harry in Hermiona predstavljata Dumbledorjevo vojsko, Hogwarts Minerva McGonagall in Albus Dumbledor, Order of the Phoenix pa Nymphadora Tonks in Sirius Black. Igralci tako za svoje namene izbirajo različne karakterje. Vključeni so seveda tudi priljubljeni Ginny Weasley, Luna Lovegood, Alastor Moody, Mrs. Norris, Severus Snape in Rubeus Hagrid. Zbrana vojska in igralci morajo držati skupaj. Le tako bodo zaustavili temo, ki se širi po “čarovniškem” svetu.

Igralci se bodo borili s silami zla, kot so: Peter Pettigrew, Bellatrix Lestrange, Lucius Malfoy in ostalimi, ki nosijo temni madež. Da bi uspeli in imeli nadzor nad ključnimi lokacijami, vključno z Ministry of Magic, Diagon Alley in Hogsmeade Village, morajo igralci premagati Voldemortove Death Eaters in končno poraziti Veste-koga, preden ti okužijo in zavzamejo svet čarovnikov.

Harry Potter: Death Eaters Rising je primerna za 2 do 4 igralce od 11 let naprej, traja med 45 in 60 minut. Izšla bo v jeseni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja