Civilizacijska Tapestry iz Stonemaier Games

tapestry naslovnica meeple euTapestry je nova igra Jameya Stegmaierja in Andrewa Bosleya. Gre za tekmovalno asimetrično namizno družabno igro. Srednje težka civilizacijska igra je primerna za 1 do 5 igralcev od 12 let naprej in traja med 90 in 120 minut. V Tapestry si boste ustvarili svojo civilizacijo, vključili pa boste lahko najbolj opevane zgodovinske dogodke. Začeli boste iz nič in napredovali. Poti, ki jih boste ubrali, bodo seveda drugačne od svetovnih dogodkov in ljudi, saj bo vaša civilizacija unikatna.

Na kratko o Tapestry

Na začetku nimate ničesar in iz tega napredujete na kateri koli lestvici: znanost, tehnologija, raziskovanje in vojska. To vas stane več surovin, a tudi napredujete in dobite boljše dodatke (npr. dostopate do novih območij, izumljate tehnologijo, …). Lahko se osredotočite le na določeni segment ali pa za bolj uravnoteženi pristop. Če vlagate v znanost, boste mnogokrat napredovali tudi v drugih lestvicah.

V igri boste osvajali ozemlja, pri napredovanju pa boste v svoje unikatno mesto postavljali različne zgradbe. Mesto ima vrisano mrežo, zato boste za določene vrstice oz. stolpce pridobili surovine ali točke.

tapestry box meeple euDa bi zbrali dohodek, se boste sprehodili skozi različna področja. Več zgradb boste postavili v mesto, več bonusov si boste odklenili. Ko se boste premikali po območjih, boste igrali karte tapiserij, kar bo oblikovalo vašo strategijo. Vsaka igra bo nekoliko drugačna, saj dobite svojo pripadajočo civilizacijo z asimetrično sposobnostjo, vseh različnih civilizacij je 16.

Tapestry bo imela le 4 strani pravil. Ko bo igralec na potezi, bo lahko izbiral med dvema akcijama. Če so vam všeč igre A Feast for Odin, Mombasa in Russian Railroad boste uživali tudi v tej igri. Težka je skoraj 3 kilograme, izšla bo 1. novembra, njena prodajna cena pa bo približno 100€.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja