Azul: Summer Pavilion tretji naslov v seriji

azul summer pavilion naslovnica meeple euAzul: Summer Pavilion je že tretji naslov, ki prihaja iz odlične serije Azul. Z njim se odpravite na Portugalsko in postanete eden najbolj cenjenih rokodelcev daleč naokoli. Eden takšnih, ki jih išče sam kralj Manuel. Nova igra ponuja nove elemente.

Azul: Summer Pavilion lastnosti

Igralci polagate ploščice oz. tla v poletnem paviljonu kralja Manuela I. Ta objekt je namenjen počastitvi prestižnih članov portugalske kraljeve družine. Igralci in oboževalci Azula boste hitro prepoznali, da srčika igranja ostaja ista, mehanika točkovanja pa je drugačna in temelji na zbranem setu in vzorcu stavbe. Presenetili vas bodo tudi novi stili na ploščicah, ki so podaljšani diamanti in ustrezajo na igralčevo ploščo, ki je iz sedmih rozet. Šest jih je v določenih barvah, sedmo pa sestavite iz različnih. V vsaki rundi je ena barva “divja”. Te ne morete izbrati neposredno, temveč le z drugo barvo. Novost je v tem, da ploščic ne položite takoj na svojo igralno ploščo, ampak v svojo zalogo. Ko je igralec na vrsti, položi eno ploščico na svojo rozeto in plača določeno število ploščic iste barve iz zaloge. Strošek je odvisen od tega, katero mesto v rozeti igralec zapolni (od 1 do 6).

azul summer pavilion tiles meeple euOsupljiva igra ponuja pravi užitek za dušo in oči. Tudi ta Azul: Summer Pavilion je ustvaril eden najbolj znanih avtorjev Michael Kiesling, ilustriral pa ga je Chris Quilliams. Primeren je za 2 do 4 igralce od 8 let naprej in čeprav bi vam gradnja poletnega paviljona vzela več let, ga boste v Azulu zgradili v dobre pol ure. Igra naj bi v prednaročilih izšla do konca decembra.

Serija Azul

Igra Azul, ki so jo izdali leta 2017, je takoj po izidu dosegla izjemen uspeh. Kako tudi ne, saj je odlična igra, ena tistih, ki se bo vpisala med klasike. Ima preprosta in minimalna pravila, a je zelo strateška, s premišljenimi in vnaprej predvidenimi potezami ter takimi, s katerimi blokirate soigralce. Je kvalitetno izdelana in ima krasne poslikave na ploščicah, s katerimi tvorite mozaike.

azul summer pavilion tockovanje meeple euIz skupne plošče/tovarne jemljete ploščice in jih zlagate v svoj mozaik. Ko se odločite za barvo ploščic, ki jih boste vzeli iz določenega polja, morate vzeti vse v tej barvi iz tega polja in jih položiti na svoj mozaik. Pri tem ni nujno, da se vam bo število ujelo. Vse odvečne ploščice vam štejejo v minus.

Azul: Stained Glass of Sintra pa je izšel lani. Kot novost je uvedel spremenljivo igralno površino, nov mehanizem polaganja ploščic in nasploh več raznolikosti. Je nekoliko drugačen, a še vedno Azul, omenimo pa, da vsebuje prekrasne prozorne ploščice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja