Challenge of the Superfriends Card Game

challenge of the superfriends card game naslovnica meeple euChallenge of the Superfriends Card Game je nova igra s kartami, ki jo izdaja podjetje Cryptozoic Entertainment. Slika pove več kot tisoč besed in iz nje je razvidno, da družabna igra črpa svoj material v DC junakih. Super prijatelji so se zbrali na svojem sedežu oz. v Hall of Justice, da bi se spopadli s težkim izzivom, trinajstimi najbolj zloveščimi kriminalci (Legion of Doom) vseh časov.

Kako igramo Challenge of the Superfriends

Družabno igro s kartami igrajo vsi igralci hkrati. Primerna je za dva do štiri igralce. Vsak izmed njih si izbere enega izmed superjunakov (Superman, Batman in Robin, Wonder Woman ali Aquaman) in dobi pripadajoči kupček kart. Tega premešajo in si vzamejo prve tri karte. Karte imajo super moči, ki vplivajo oz. lahko spremenijo izid igranja. Na njih so narisani junaki z napisi, na njih se nahaja številka super moči, nekatere pa vsebujejo tudi besedilo, ki opredeljuje posebno sposobnost karte/lika.

V Challenge of the Superfriends imate poleg superjunakov še karte s cilji, ki vsebujejo točke, ter karte z izzivi. Vsak kupček posebej premešate in položite na sredino igralne površine. Nato odprete toliko kart s cilji, kot je igralcev. Igra ima 6 rund, igrate dve tekmi.

challenge of the superfriends card game reklama meeple euPoanta igre je, da imate najvišjo vrednost na svoji kartici. V tem primeru prvi izbirate med karticami s cilji, ki so na razpolago in imajo različno število točk. Na koncu igre namreč želite imeti največ točk v svojem kupu s cilji. Ko so vsi igralci izbrali svojo karto, jih hkrati odkrijete. Igralec z najvišjo vrednostjo na kartici prvi izbere odprto karto s cilji, izbori si najvišjo. Nato si karte vzamete v svoj odlagalni kup in vlečete nove karte s svojimi junaki, da jih imate znova tri. Razprostrete nove karte s cilji in nadaljujete.

Preprosta igra, ki vas hitro prepriča in osvoji, zanjo pa poleg sreče potrebujete tudi dobro strategijo. Challenge of the Superfriends Card Game vsebuje Gryphon mehanizem s kartami (zbirateljsko igro s kartami) in vam nudi hitro in enostavno igralno izkušnjo. Igra vsebuje 82 kart, ilustracije pa so iz priljubljene TV serije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja