Ticket to Ride London naslednji v seriji

ticket to ride london naslovnica meeple euDays of Wonder nadaljuje z izdajami v seriji Ticket to Ride, letos bo tako izšla Ticket to Ride London. Družabna igra vas popelje v 70. leta prejšnjega stoletja, v mesto, ki je narekovalo modne trende in rock ritme. London seveda ne bi bil London, če ne bi ponujal dvonadstropnih avtobusov. Ticket to Ride London vas premami z znamenitimi double-deckerji.

Ticket to Ride London zgodba in pravila

London je mesto z bogato zgodovino. Na obisku nikakor ne smete izpustiti slikovitih uličic, Buckinghamske palače in Britanskega muzeja. Sprehoditi se morate ob Temzi in si ogledati legendarni Big Ben.

V hitri igri Ticket to Ride London igralci tekmujejo, kdo bo ustvaril najpomembnejše avtobusne linije, zaključil destinacijske kartice in povezal mestna območja. Družabna igra je preprosta in samostojna, zanjo ne potrebujete drugih naslovov v tej seriji, primerna je tako za poznavalce kot začetnike.

ticket to ride london plosca meeple euIgralec na potezi naredi eno od treh možnih akcij: vleče 2 transportni karti, zasede cesto ali vleče destinacijsko karto. Transportne karte se ujemajo z barvami cest na igralni plošči. Teh kart lahko imajo igralci kolikor želijo, vlečejo pa jih iz odprtega ali zaprtega kupa. Cesto zasedejo tako, da plačajo ustrezno število transportnih kart v barvi, v kakršni je cesta. Lahko pa vlečejo destinacijsko karto s povezavo med dvema mestnima okrajema. To pomeni, da določene okraje povežejo med sabo z neprekinjeno cesto. Ko enemu izmed igralcev ostaneta le dva ali manj avtobusov, so vsi igralci še poslednjič na vrsti. Zmagovalec je tisti, ki ima največ točk. Kako jih dobite? Točke dobite za ceste med sosednjima lokacijama, za zaključene ceste med dvema lokacijama na destinacijski kartici ali če zaključite okrožje. Minus točke dobite za vse nezaključene destinacijske kartice v roki.

Igra vsebuje igralno ploščo z zemljevidom Londona, 68 avtobusov (17 v vsaki barvi), 44 transportnih kartic, 20 destinacijskih kart, 4 označevalce in pravila. Primerna je za 2 do 4 igralce od 8 let naprej in traja približno 15 minut. Avtor je seveda Alan R. Moon (ki je avtor serije Ticket to Ride), za ilustracije in grafični dizajn sta poskrbela Julien Delval in Cyrille Daujean.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja