Bezier Games in Werewords

Werewords škatlaBezier Games je napovedal novo igro Werewords. V njej skupina ugiba skrivnostno besedo tako, da sprašuje po odgovoru “ja” ali “ne”. Za zmago mora uganiti čarobno besedo, preden se čas izteče.

Igra pa le ni tako preprosta! Eden izmed igralcev je namreč skrivnostni volkodlak. Ta pozna besedo in zavaja skupino. Lahko tudi zmaga, če igralci besede ne uganejo. Kljub temu pa ima skupina možnost za zmago tako, da razkrinka volkodlaka.

V pomoč je eden izmed igralcev, ki ima vlogo jasnovidca in pozna besedo. Skupino usmerja k pravemu odgovoru, pri tem pa ne sme biti preveč očiten. Če namreč skupina besedo ugane, lahko prebrisani volkodlak razkrinka jasnovidca.

Werewords karte in žetoni

Potek igre Werewords

Župan odgovarja skupini s pomočjo omejenega kupa žetonov z “ja” ali “ne”, “mogoče”, “blizu” in “pravilno”. Če mu zmanjka žetonov, skupina ne more več spraševati in mora nekoga obdolžiti za volkodlaka. Je pa povsem možno, da je župan hkrati tudi volkodlak in namerno na vprašanja odgovarja nepravilno. Če je pri tem preveč očiten, lahko skupina posumi vanj in mu ukrade zmago.

Brezplačena iOS/Android aplikacija ponuja več tisoč besed v več sto kategorijah in različnih zahtevnostnih nivojih, tako da lahko igrajo igro vsi. Aplikacija tudi omogoča, da ustvarite lastne sezname besed. Aplikacija bo na voljo julija 2017 na spletni strani baziergames.com, kjer že sprejemajo prednaročila. Najverjetneje bo igra izšla na Origins Game Fair, ki bo letos potekal od 14. do 18. junija v Ohiu, ZDA.

Bazier Games je sicer ustvaril že različne strateške in zabavne družabne igre, kot so Suburbia, One Night Ultimate Werewolf in Castles of Mad King Ludwig.