Lookout Games: Caverna: Cave vs. Cave

Caverna: Cave vs. CaveLookout Games bo spomladi tržil novo Caverno, tokrat za dva igralca. Gre za igro Caverna – Höhle gegen Höhle oz. Cave vs. Cave.

Kot igralec stojiš pred goro, v kateri je majhna votlina z vhodom. To bo bodoče bivališče tvojega klana. Tega na začetku igre tvorita samo dva delovna škrata, ob koncu pa štirje. Izdolbli boste svojo jamo in jo uredili. Zbrati morate še žito, vlakna in gradbene materiale ter jih spremeniti v blaginjo nepredstavljivega obsega. Igra je postavljena v čas 5000 let pred našim štetjem in v pokrajino, ki je tako nerealna, da imaš kot igralec raje vlažno hladno jamo. 

Vsako rundo akcijske karte poskrbijo za napetost med igralcema. Karte namreč nujno potrebujete za izboljšanje svoje jame. Venomer morate izkopavati nove votline, postavljati zidove in sobe. Škratje seveda ne bi bili škratje, če ne bi ob tem izkopavali tudi dragocenih kovin in bogateli. Najbolj vneti igralec, ki po 45 min zbere največ bogastva, zmaga v škratjem boju.

Uwe Rosenberg po “Agricola: All Creatures Big and Small” in “Le Havre – The Inland Port” vabi vse ljubitelje iger za dva na novo Caverno, v kateri se direktno spopadeta dve škratji plemeni. Igra traja približno 45 min, primerna pa je od 10 let naprej. Izdaja je napovedana za drugo četrtletje 2017.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja