Oh Captain! in Ludonaute/Asmodee

Oh Captain! komponenteKdo je dovolj pogumen, da se potopi v globine, kjer prebiva Nukha in čuva najboljši zaklad? Kdo je dovolj prebrisan, da ga skrije pred kapitanom? Kdo ima dovolj intuicije, da ujame prijatelje na laži? To lahko odkrijete v novi družabni igri blefiranja in prevar Oh Captain! od Ludonaute, ustvarjalcev iger Colt Express in Lewis & Clark. Oh Captain! bo na prodajnih policah v drugi četrtini leta.

Dizajner: Florian Sirieix

Ilustrator: Max Degen, Ian Parovel, Pascal Quidault, Davide Tosello

Založnik: Ludonaute, Asmodee

Igralci: 3-6

Čas igranja: 15-30′

Starost: 8+

Pustolovci iščejo zaklad

Oh Captain! karte

V Oh Captain! kot neustrašni pustolovci odplujete na potovanje in doživite brodolom. Reši vas mitološka pošast Nukha, ki prebiva v jami, kamor ste se odpravili po zaklad za kapitana. Vendar posadka ni nujno zvesta svojemu kapitanu in najboljši del plena obdrži zase. Na eksotičnem otoku prebiva ljudstvo nomadov, ki zaklad nadvse ceni, Nukho pa časti. Kapitan jim zato ukradeno zlato želi prodati s kar največjim profitom. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo igralci začeli obračati drug drugemu hrbet in komu bodo sploh še lahko zaupali.

Cilj igre

Zbrati morate čim več zaklada in ga prinesti kapitanu. Ob tem morate največje dragocenosti obdržati zase. Na začetku igre določite kapitana (njegovo vlogo lahko sicer med igro prevzame vsak, ki je bogatejši kot kapitan), ostali so raziskovalci, vsak s svojo edinstveno sposobnostjo in zalogo zlatih kovancev. V igri jih zastopa pustolovec. Raziskovalci se izmenično potapljajo v globine Nukhinega brloga tako, da vlečejo karte. Tam najdejo dragocene predmete, kot so skrita pištola, eksotični kuščar ali svetleča svetilka. Pustolovec mora nato karte plena ponuditi kapitanu. Ta ne ve točno, kakšen je zaklad, saj se igralci lahko zlažejo, ko povedo, kaj je na karti. Če igralce ujamejo na laži, so ob kovanec, sledi pa tudi poseben napad. Konec igre napove posebna karta “prihod nomadov”. Takrat igralci preštejejo svoje bogastvo, najbogatejši pa seveda zmaga.

Oh Captain! diagram

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja