Ishtar: Gardens of Babylon s skrivnostnimi visečimi vrtovi

ishtar-gob-naslovnica-meeple-euIshtar: Gardens of Babylon prihaja iz založniške hiše IELLO, ki je svoje moči združila z večkrat nagrajenim avtorjem. V igri boste neke vrste vrtnarji, vaš cilj pa bo, da boste suho puščavo spremenili v izgubljene Babilonske viseče vrtove. Slednji so bili eno od sedmih čudes antičnega sveta, njihove lokacije pa niso nikoli dokončno dokazali.

Ishtar: Gardens of Babylon kratek potek igranja

Da bi uspešno dosegli svoj cilj, boste morali zasaditi rože. Če jih boste dobro zasadili, vam bodo pomagale pri nabiranju draguljev in akcijah.

V igri boste upravljali s področji. Te boste poselili z dragulji, da boste lahko pridobivali točke. Posebna plošča bo poskrbela za potek igre. Z njo boste pridobivali ploščice vegetacije. Ko bo igralec na vrsti, si bo iz te plošče izbral eno od mnogih ploščic, ki bodo na voljo. Te ploščice boste sproti obračali, soigralci pa vam jih bodo hitro pobrali. Z več dragulji si boste zagotovili več premika, zato si boste lahko vzeli ploščico svojih sanj. Slednjo boste nato položili po določenih pravilih na eno izmed področij na igralni površini, seveda tako, da boste odrezali ostale igralce. Druga pomembna strateška stvar pa bo, da dva vajenca ne bosta smela biti na istem mestu z rožami.

Poleg tega bodo imele nekatere ploščice simbole. Ti vam bodo dovolili nekaj narediti. Vsak igralec bo na začetku prejel svojo igralno ploščo z več različnimi prostorčki. Z njo bo operiral in se razvijal. Ko bo določene prostorčke napolnil z dragulji, se mu bodo odprle nove možnosti. Pomembno pravilo pri igri je, da ima vsak vodnjak le en vrt, na tem vrtu pa je čim več rož.

ishtar gardens of babylon zadnja stran meeple eu

Še nekaj zanimivih podrobnosti

V igri bodo kartice z drevesi, ki bodo blokirala povezavo med dvema pokrajinama z rožami, a vam bodo hkrati prinesla veliko točk. Z njimi boste tudi blokirali ostale igralce. Kupovali boste lahko nadgradnje (npr. ob koncu igre boste dobili dve dodatni točki za vsako karto drevesa), kakorkoli že, najbolj pomembna dejavnost bo zbiranje draguljev. Zbrati jih boste morali prej kot sotekmovalci. Pomembna stvar bo tudi rekrutiranje vajencev. Slednje boste poslali na mesta, kjer ste zasadili rože. Tam bodo pobrali točke. A na mestu z rožami bodo morali biti sami, brez ostalih vajencev, kar je strateškega pomena. Hkrati boste morali ves čas blokirati ostale tekmovalce in dobro premisliti, kako boste uporabljali nadgradnje.

Ishtar: Gardens of Babylon bo na voljo konec oktobra oz. v začetku novembra. Čeprav se zdi ta antična igra polaganja ploščic lahka, je daleč od tega. Igra sicer nima direktnih napadov na soigralce, a jih morate od vsega začetka blokirati in omejiti njihov prostor širjenja. Trajala bo približno 45 minut, primerna pa bo za 2 do 4 igralce od 14 let. Avtorja igre sta Bruno Cathala in Evan Singh, ilustrator pa Biboun.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja