Založnik Haba z novimi pomladnimi izdajami

zalozni haba burg kletterfroschHaba je na sejmu igrač v Nürenbergu že predstavila nekaj novosti s področja družabnih iger, ki naj bi jih izdala v prvi polovici tega leta. Med drugim naj bi izdala otroški namizni igri Color Choo – Choo (Tschu – Tschu – kleine Eisenbahn) in Castle Climbing Frog (Burg Kletterfrosch). Za malenkost starejše pa igro, v kateri se na “polno” množi in računa Multiplied Fortunes (Abenteuer 1×1). Založnik Haba bo izdal še mnogo drugih iger, več o njih v naslednjih prispevkih.

Castle Climbing Frog

Stvari letijo iz gradu v grajski ribnik, zato vsi iščejo svoje predmete. Pomaga jim lahko žabec, ki odlično pleza, a pri tem potrebuje vašo pomoč. Najprej igralci odprejo okna in poiščejo prave prebivalce gradu. Nato z vlečenjem vrvi pomagajo žabi, ki s predmetom v krakih komaj lovi ravnotežje, medtem ko pleza po grajskem zidu. Pri tem morajo biti previdni, da predmet ne pade v napačno odprtino v zidu. Kdor vrne največ krogel, zmaga.

Spretnostna igra z elementom spomina, ki ima 3D ploščo in različne težavnostne nivoje, je za 2 do 4 igralce. Avtorja sta Gunter Baars in Markus Nikisch, ilustrator Antje Flad. Primerna je za otroke, stare od 5 let naprej in traja 20 minut.

zaloznik haba tschu tschuColor Choo – Choo

Mnogo potnikov se tare skupaj na 4 barvnih peronih, zato morajo igralci imeti pregled nad celotnim dogajanjem. V igri mečete kocke in prerazporejate kretnice. A potniki imajo vozovnice za različne postaje. Igralec, ki z vlakom pripelje največ potnikov do svoje barvne postaje, zmaga.

Igra s kockami je odvisna od sreče, ima veliko igralno ploščo, vsebuje lesene vagončke in ima 3 različne težavnostne nivoje. Njen avtor je Felix Beukemann, ilustrator pa Katharina Wieker. Igra je primerna za 3 leta naprej, traja 10 minut, igrajo pa jo lahko 2 do 4 igralci.

Multiplied Fortunes

Globoko v deževnem gozdu leži mesto zlata. Velik mozaik je prekrit s številčnimi ugankami in blokira vstop v mesto. Igralci morajo z odličnim znanjem množenja napolniti zidove ugank s pravilnimi rezultati. Hrbtna stran ploščice kaže pravi rezultat. Igralec, ki najbolje množi, v tej odpravi zmaga.

zaloznik haba abenteuer

Gre za izjemno didaktično igro. Otroci z njo vadijo množenje, preverijo pa se lahko sami. Vsebuje pravila za igranje kot skupina ter za solo igralca. Avtor je Wolfgang Borkner, ilustrator pa Tobias Dahmen. Primerna je za od 1 do 4 igralce od 7 let naprej, traja pa približno 15 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja