ArcaneWonders/MESAboardgames izdajata Viral

Viral Družabna igraMraz na severni polobli je nekaj povsem običajnega, pa tudi sezone gripe in prehlada. Ljudje so bolj ali manj v različnih fazah bolezni. Zdi se, kot da se različni patogeni borijo za organe v telesu. Točno to se dogaja v družabni igri Viral, igri “nadzora območja”, kjer igralci okužijo in prevzamejo organe v človeškem telesu.

Dizajner: Gil d’Orey, Antonio Sousa Lara

Ilustrator: Mihajlo Dimitrievski

Založnik: Arcane Wonders, MESAboardgames

Igralci: 2-5

Čas igranja: 60-90′

Starost: 14+

Zgodba Viral

Ste smrtonosni virus, ki je pravkar okužil bolnika. Vaša naloga je, da mutirate in prevzamete gostiteljeve organe. Svojo strategijo morate pazljivo izbrati, saj so ostali igralci prepričani, da vam prekrižajo pot. Če se v telesu nabere preveč virusov, se pojavi kriza in imunski sistem zagotovo izbriše infekcijo. Igralci postavite žetone na igralno površino in jih premikate, da bi imeli nadzor nad conami in organi. “Virusne” točke dobite, ko povzročite propad organa in s tem aktivirate anti-virus oz. imunski sistem. Ko zmanjka kupčka dogodkov, zmaga igralec z največ točkami.

Predsednik Arcane Wonders Bryan Pope je povedal, da ima igra svežo, originalno in premišljeno temo. Pravi, da je igra preprosta, poenostavljena, vendar ponuja mnogo dobrih taktičnih možnosti in težkih odločitev. Trdi, da Viral ponuja dobro interakcijo med igralci. Njegov najljubši del igre so karte mutacij, ki dovolijo, da virus spremeni obnašanje, s tem pa igralčevo strategijo.

Prva javna možnost igranja Viral bo na sejmu Gen Con v drugi polovici avgusta v Indianapolisu, ZDA. Arcane Wonders in MESAboardgames sta še napovedala, da bo igra po sejmu dostopna v angleškem jeziku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja