V igri Andromeda iščete zapuščeno vesoljsko ladjo

andromeda naslovnicaAndromeda je fantazijska družabna igra, postavljena v zelo oddaljeno prihodnost, ko je človeštvo že zdavnaj izumrlo, njegovo mesto pa so prevzele številne nove rase iz te in drugih galaksij. Senzorji in radarji, ki skenirajo globino vesolja, so zaznali skrivnostno zapuščeno vesoljsko ladjo s starodavno tehnologijo. Galaktični svet starešin se odloči, da bo razbitine raziskala skupina, sestavljena iz predstavnikov različnih ras. Ti morajo zbrati čim več podatkov in zavarovati tehnologijo.

Andromeda je strateška družabna igra za 2 do 4 igralce. Vsak je vodja ene rase. Igralci skupaj iščejo vesoljsko ladjo, ki pripada starodavni civilizaciji in skušajo zavarovati davno pozabljeno tehnologijo, ki morda pomaga njihovi rasi zavladati univerzumu. Ob tem morajo igralci izpolniti še posebno misijo.

andromeda ploscaAndromeda izkorišča inovativno mehaniko “jaz razdelim – ti izbereš”, ko igralci izberejo, katere akcije jim bodo na razpolago. Eden od igralcev vrže kocke in jih razdeli v ponudbe, ki jih lahko ostali sprejmejo ali zavrnejo. Simboli na kocki predstavljajo različne akcije, ki dopuščajo igralcem, da se premikajo, kličejo dodatne nezemljane ali uporabijo napredno tehnologijo. Premišljena porazdelitev akcijskih kock in pameten pristop k njihovim nalogam bo eno raso vodila do končne zmage.

Igra traja približno eno uro, primerna je od 14 let naprej. Njen avtor je Jan Zalewski, konec meseca jo bo v ZDA izdal založnik Ares Games. V Evropi sta jo Galakta in Heidelberger Spieleverlag izdala lani poleti.