The Voyages of Marco Polo dobi dodatek Agents of Venice

agents of venice naslovnicaMarco Polo se vrača domov v novem dodatku Agents of Venice družabne igre The Voyages of Marco Polo iz leta 2015. Marco Polo se po 24 letih potovanja po svileni poti leta 1295 vrne v domače Benetke. V tem času se je mesto razvilo in postalo slavno po bazarjih z luksuznimi predmeti iz daljnih dežel. Za vsakega trgovca je velika prednost, če lahko tam prodaja.

Prodajati smejo le najbolj poznani prodajalci, kar Marco Polo po mnogih letih odsotnosti ni. Da bo lahko dostopal do globokih žepov plemiških družin in drugih bogatašev, si mora ustvariti ugled. V tem prizadevanju ni sam, pomagajo mu prijatelji, ki so z njim potovali ali mu na poti kako drugače pomagali.

Dodatek Agents of Venice prispeva dna nova modula, ki pomagata ustvariti več možnosti, da postanete priznani trgovec. agents of veniceVsebuje komponente za petega igralca, našli pa boste še vsega po malo iz osnovne igre, med drugim nove karakterje, nove kartice s cilji ter nove pogodbe. Plošča z Benetkami in novi prostori z akcijami vam pomagajo zgraditi položaj. Glede na njihovo velikost, lahko zgradite dobičkonosno omrežje po vsem mestu. Na začetku imate na voljo le en trg, če si tam postavite trgovino, si odprete mesto drugje. Ne glede na to, po kateri poti hodite, prvi, ki doseže krog beneške srenje, dobi dodatne točke.

Module, ki so v dodatku, lahko igrate posebej z osnovno igro ali pa vse skupaj. Dodatek Agents of Venice bo Z-Man Games (ang. izdaja, nem. Hans im Glück) izdal v začetku leta 2018. Avtorja sta Simone Luciani in Daniele Tascini, ilustrator pa Dennis Lohausen. Igra je z dodatkom namenjena 2 do 5 igralcem.