The Rise of Queensdale z “legacy” sistemom

the rise of queensdale naslovnicaNova namizna družabna igra The Rise of Queensdale popelje igralce v fantazijo. Vsak prevzame nadzor nad četrtjo v razvijajočem se mestu. V njem morate nabirati materiale, zgraditi nove zgradbe, grad za kraljico in nasploh sodelovati pri njegovem vzponu. Kralj vam obljublja nagrado, a le, če boste dosegli največ slave. To pa dosežete tako, da zgradite mesto, ki je vredno njegove kraljice.

Igra ima sistem “legacy”, ki se spreminja, ko igra napreduje. Tako dodaja nove elemente in pravila. Igralčeve odločitve vplivajo na potek igranja, saj ostajajo v veljavi v naslednjih igranjih. Pri teh odločitvah pa vam ne sme zmanjkati poguma in preudarnosti. Nadgradili boste svoje kocke, razvili okraje, pridobili kraljevo zavezništvo in izkusili vzpon ali padec mesta Queensdale.

the rise of queensdale boxIgro bo izdal Ravensburger Spieleverlag, Alea, na police naj bi prišla še ta mesec. Kar tri leta sta jo razvijala in testirala priznana Inka in Markus Brand, ilustriral pa jo je Michael Menzel. Namenjena je 2 do 4 igralcem, traja med 45 in 75 minut. Srednjeveška tematika v The Rise of Queensdale vsebuje še sistem postavljanja delavcev (worker placement) in kock.

Igra med drugim vsebuje skoraj 500 različnih ploščic, označevalcev in igralnih površin ter več kot 100 različnih lesenih delov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja