That’s a Question! iz CGE

Thats a question naslovnicaKaj bi bolj pogrešali, če ne bi več obstajalo, gore ali pico? To je eno izmed vprašanj, na katerega morate odgovoriti v party igri That’s a Question!. Igralec na potezi je veverica, ki se vzpenja na goro. Med vzpenjanjem soigralcem zastavlja vprašanja, ostali ugibajo, kakšen bo odgovor. Igra je za 3 do 6 igralcev od 15 let in traja pol ure. Njen avtor je nagrajeni Vlaada Chvátil, ilustrator Sören Meding, založnik pa uveljavljeni Czech Games Edition (CGE). Igra naj bi izšla do konca septembra.

Igralci That’s a Question! dobijo pripadajoče komponente v izbrani barvi ter 5 kart z odgovori. V igri so še lešniki ter ploščica z vprašanji. Igralec/veverica na potezi postavi vprašanje. Možno je postaviti enega od treh osnovnih vprašanj na ploščici, ki vsako vsebuje A in B možnost. Odgovor izberete s pomočjo karte z odgovori. Te imajo vsaka po 3 odgovore, označene z zeleno, modro in rdečo barvo. Da postaviš vprašanje, izbereš dve od petih kart z odgovori in ju kombiniraš z enim od treh vprašanj. Pri tem se morajo barve ujemati. Izberete igralca z lešnikom, ki mora odgovoriti čim bolj iskreno in tako, da izbere A ali B možnost. V kolikor igralec ne razume vprašanja, ga lahko interpretira po svoje. Nikakor pa ne sme nakazati, kakšen bo odgovor. Vsi ostali ugibajo, kakšen bo odgovor. Ko vsi zase izberejo A ali B možnost, vprašani razkrije svoj odgovor, nato ostali preverijo svoje ugibanje. Vsi, ki imajo prav, dobijo točko (se premaknejo z veverico korak više proti vrhu gore), tudi tisti, ki sprašuje. Slednji gre polje naprej za vsak nepravilen odgovor. That's a Question komponente

Bistvo igre je, da postavljate tako težka vprašanja, da nanje vsaj eden odgovori pravilno, nikakor pa ne vsi. Igra ponuja še dodatne jokerje, ki jih lahko izkoristite med igranjem (prestavite se za več polj naprej in podobno). Ko zmanjka kupčka kart z odgovori, se odvije še zadnja runda, torej vsak postavi še eno vprašanje. V That’s a Question! zmaga igralec, ki je najvišje na gori.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja