Stavite na divjo dirko mitičnih letalcev v Divinity Derby

divinity derby naslovnicaZevs vas je, skupaj z drugimi božanstvi sveta, povabil na majhno zborovanje na goro Olimp. Po slastnem kosilu in ambroziji (pijači bogov) se začnete prepirati. Katero mitično bitje je hitrejše? Je Pegaz boljši letalec kot Lamassu? Lahko zmajevi ognjeni zublji premagajo Feniksa? Kmalu že stavite, da pa bi se prepričali, zbereta vsa ta bitja na dobro dirko. Zevs, poglavar vseh, je seveda končni razsodnik. To je Divinity Derby!

V tej dinamični družabni igri morate dobro oceniti, na koga staviti ter uporabiti vse svoje božanske moči, s katerimi lahko vplivate na tekmo. Nikar se ne ozirajte na druge, saj so tudi oni proti vam in vašim stavam.

divinity derby ploscaDivinity Derby je hitra igra s kartami za 3 do 6 igralcev, ki jo je ustvaril Carlo Rossi. Karte je ilustriral Denis Martynets, figure pa oblikoval Bob Naismith. Namenjena je vsem od 10 let naprej, traja med 40 in 90 minut. Ares Games jo bo izdal oktobra v Essnu.

Igra vsebuje izvirno mehaniko, pri kateri si igralci karte delijo na držalu. Igralec torej gleda karte z levim in desnim sosedom. Medtem ko gledate karte in postavljate ustrezne stave, smete kot božanstvo na glas razpravljati o tem, kaj se bo zgodilo. V tem času se odvija zanimiva interakcija. Kujete namreč zaroto zoper igralca ali skupaj z njim.

Usodo lahko vzamete v svoje roke in jo spremenite tako, da bo koristila le vašim načrtom. Izberete lahko, ali boste igrali karto z visoko ali nizko vrednostjo. Ta preprosta, a ključna odločitev bo spremenila izid tekme.

Umazani triki, božanske moči, usodni obrati in Zevsove kaprice bodo odločili končnega zmagovalca Divinity Derby!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja