Reiner Knizia s serijo iger Brain to go

brain to go 1Kosmos bo februarja izdal serijo treh iger Brain to go z naslovi: Gans schön verdächtig, Der lila Wal in Schwein oder nicht Schwein. Ustvaril jo je Reiner Knizia, namenjena pa je od 1 do 4 igralcem od 8 let naprej in traja 15 minut. V teh igrah svoje možgane na hitro razgibate, Kosmos pa je pri razvoju sodeloval z nevroznanstveniki. K igri, ki vsebuje karte in kocke, so priložili tudi njihovo študijo.

BRAIN TO GO: Gans schön verdächtig

Igralci so v prvem naslovu igre Brain to go priče. Kakšne barve so bila osumljenčeva oblačila? Je nosil kravato? Je imel s seboj psa, ali je bila mačka? Igralci si morajo čim bolj zapomniti osumljenčeve karakteristike, da bi ga lahko dobro opisali in zbrali največ točk. Na mizo položite karte s števili od 1 do 6 ter ob vsako številko karto osumljenca. Karte si ogledate in jih obrnete. Ko je igralec na potezi, vrže 2 kocki: ena kaže število, druga karakteristiko osumljenca. Če lahko igralec identificira pravi predmet na pravi karti osumljenca, dobi za nagrado karto in jo nadomesti z novo. Kdor ima največ kart, zmaga.

BRAIN TO GO: Der lila Wal

V drugem naslovu Brain to go igralci na mizo položijo 9 kart, ki kažejo različna barvna morska bitja, potem ko so si zapomnili, katera bitja so na kateri karti. Ko je igralec na potezi, vleče karto iz kupčka in razkrije karto, ki se ujema ali z bitjem ali barvo nove karte. Če imajo prav, si za nagrado vzamejo karto ter na prazno mesto položijo novo zakrito karto. Kdor pobere največ kart, zmaga.

BRAIN TO GO: Schwein oder nicht Schwein

Vsak igralec vzame karte, ki kažejo različne portrete živali. Ko jih vlečejo, si jih na hitro lahko ogledajo, nato pa jih morajo obrniti stran. Ko je igralec na potezi, lahko ali vzame karto iz kupčka v roko ali odigra eno karto in poskuša z njo ustvariti čim več parov z odprtimi kartami na mizi. V zadnjem naslovu Brain to go zmaga tisti, ki ima največ kart.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja