Seikatsu A Pet’s Life, Arkhanos in Tonari iz IDW Games

Seikatsu A Pet's Life naslovnica meeple euIDW Games bodo naslednji mesec izdale prikupno igro Seikatsu A Pet’s Life in Naruto Shippuden: Village Defenders. Pred nekaj tedni pa so že izdali lepi The Towers of Arkhanos in Tonari. Sicer so znani po svoji uspešnici Seikatsu, ki vsebuje element polaganja ploščic, ustvarila pa sta jo Matt Loomis in Isaac Shalev.

Seikatsu A Pet’s Life

Po prodajni uspešnici Seikatsu so se na IDW odločili še za družinsko Seikatsu A Pet’s Life. V njej igralci postavljajo prikupne hišne ljubljenčke na igralno ploščo, ki ponazarja dnevno sobo. Najprej postavljajo skupaj ujemajoče živali (npr. mačke k mačkam, pse k psom). Ko se soba polni s hišnimi ljubljenčki, preusmerijo pozornost na barvo blazin, na katerih počivajo štirinožni prijatelji. Na koncu igre namreč pridobijo dodatne točke za ujemajoče blazine v vrsti.

Igra je preprosta in enostavna za igranje, ima pa unikaten sistem točkovanja. Primerna je za 1 do 4 igralce od 10 let naprej in traja pol ure.

Seikatsu naslovnica meeple euSeikatsu

V originalni igri Seikatsu, ki po japonsko pomeni življenje, igralci zasadijo skupni vrt med svojimi pagodami (stopničastimi stolpi z več nadstreški) in tekmujejo za najboljši razgled na zaključen vrt. Izmenjaje vlečejo in polagajo ploščice s pticami in rastlinami, da ustvarijo jato ptic in vrstice z rožami.

Naruto Shippuden: Village Defenders

bo tudi ugledala luč sveta novembra. Igralci ste člani Ekipe 7 in zaveznikov. Branite listnato vas pred vsiljivci animeji. Gre za kooperativno igro s kartami, v kateri se igralci skupaj bojujejo in napadajo. Naruto Shippuden: Village Defenders je za 1 do 4 igralce od 14 let naprej in traja pol ure.

The Towers of Arkhanos naslovnica eeple euThe Towers of Arkhanos

je mistična igra s kockami, v kateri igralci gradijo stolp. Imeti morajo nadzor nad šolo magije v kraljestvu Drunagor in ob tem graditi stolp magije, s čimer dobijo točke prestiža. Pri tem uporabljajo magične kamne (kocke) in sposobnosti, ki so zapisane v knjigi magije.

Hitra in zabavna družinska igra vam bo vzela med 20 in 30 minut, primerna pa je za 2 do 4 “čarovniške vajence”. Omenjeno tekmovalno namizno igro sta ustvarila Daniel Alves in Eurico Cunha, ilustrirala pa Marcelo Bastos in Rodrigo Ramos.

Tonari

tonari naslovnica meeple euMajhen otok Kuchinoshima je prizadelo veliko neurje, zato je v vasi ostal en samcat ribiški čoln. Igralci ste ribiči, vaš cilj pa je, da ste najboljši. 2 do 4 igralci se izmenjaje premikajo po otoku in pobirajo ploščice z ribami, ki ležijo pred njimi. Ob koncu dneva igralec z največ ulova zmaga, a tukaj pride do preobrata, saj se igralčev rezultat doda igralcu na desni. Šele nato dobite zmagovalca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja