Scythe: The Wind Gambit

Scythe: The Wind GambitScythe: The Wind Gambit vsebuje dva modularna dodatka: airships in resolutions. Prvi modul airship (zračno plovilo) je bilo v originalu ustvarjeno in deljeno v Scythe Facebook skupini Kaia Starcka. Avtor Jamey Stegmaier je preučil pravila in je bil navdušen nad tem, kaj airship doda igri. Navdušen pa je bil tudi nad trudom, ki ga je Kai Starck vložil v dodatek, še posebej s pisanjem pravil in testiranjem igre. Tako so Kai, Jakub Rozalski (grafično oblikovanje) in Jamey sodelovali in izpilili modul airship.

V njem sta na začetku igre naključno združeni 2 airship ploščici (ena pasivna in ena agresivna). Airship miniatura vsakega igralca predstavlja nov tip enote (1 velika miniatura za vsako od 7 frakcij) in ima temeljno sposobnost, da se lahko prosto giba na vsakem teritoriju (zemlja ali voda). Vsak igralec začne s svojo airship na domači bazi, nato se lahko takoj začne premikati.

Med izdelovanjem omenjenega dela, je Stegmaier prišel do dodatne ideje: resolution ploščice. Resolution ploščice spremenijo način, kako se vsaka igra konča. Ploščic je 8, vsako igro pa uporabimo le eno izmed njih. Pogosto vplivajo na igralne odločitve in strategijo.

Scythe: The Wind GambitScythe: The Wind Gambit je trenutno v rokah grafičnih oblikovalcev, zadnjih nekaj mesecev pa so ga pospešeno testirali.  Na voljo bo v zadnjem trimesečju tega leta, upajo, da v Essnu. Še vedno delajo na podrobnostih, zato cena igre ni znana. Za dodatek ne bo Kickstarter kampanje ali prednaročil.

Pri Stonemeier Games preučujejo tudi možnost izdaje big empty box (velika prazna škatla), ki naj bi rešila prostorsko stisko pri dodajanju dodatkov k osnovni igri. Zato bo odvisno predvsem od vas, kako si organizirate svoj Scythe box, da bo The Wind Gambit ustrezal v škatlo k osnovni igri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja