Pegasus Spiele predstavil letošnje novosti

pegasus spiele axio naslovnica meeple euNemški založnik Pegasus Spiele je na letošnjem sejmu igrač v Nurembergu predstavil novosti, ki jih bo izdal v prvi polovici tega leta. Nedvomno me kot igralko zanima nadaljevanje igre Axio, ki bo izšla junija.

Pegasus Spiele in Reiner Knizia

Axio Rota je novo nadaljevanje v Axio liniji. Ohranja simbole in točkovanje po originalni abstraktni igri Axio, a igralci se morajo prilagoditi novi obliki ploščic. Slednje so kvadratne in imajo simbole na vogalih, nekatere pa imajo en vogal prazen. Igralec na potezi odigra eno ploščico in prejme točke za ujemajoče sosednje simbole. Prazni vogali omogočajo igralcem, da izberejo barvo, ko igrajo to ploščico. A ko odigrajo prazen vogal, ne dobijo točk. Ko eden simbol doseže maksimalno število točk, igralci dobijo še dodatne poteze s ploščicami iz nevtralnega kupčka. Ko ga izpraznijo, ni več dodatnih potez. Igralci morajo čim bolj enakovredno zbirati točke za vseh 5 različnih simbolov. Zmaga namreč tisti, ki ima v najnižje točkovani barvi najvišje število prejetih točk.

Axio Rota je manjša različica družabne igre Axio, ki je z novimi elementi sicer samostojna dopolnitev originalni Axio. Njen avtor je seveda Reiner Knizia, primerna je za 1 do 4 igralce od 8 let, traja približno 30 minut.

Second Chance in Uwe Rosenberg

second chance naslovnica meeple euV preteklih dneh je izšla družabna igra Second Chance. V njej vsak igralec začne z  9×9 mrežo, ki jo želi čim bolj zapolniti. Vsak izmed igralcev prejme različno karto z začetno ploščico in označi mesta na mreži. Vsako potezo sta razkriti dve karti, igralci izberejo eno in označijo prostor na svoji mreži, ki ustreza tej obliki. Več igralcev lahko izbere isto karto. Če igralec ne uspe vključiti te oblike v svojo mrežo, dobi še eno možnost. S kupčka namreč odkrije karto, namenjeno le njemu. Če lahko to obliko spravi v svojo mrežo, normalno nadaljuje z naslednjo rundo, sicer je izločen. Igra je konec, ko so vsi igralci izločeni oz. zmanjka kupčka s kartami oz. je igralec popolnoma napolnil svojo mrežo (slednji seveda zmaga oz. tisti, ki ima najmanj praznih polj). Igra je za 1 do 6 igralcev od 8 let in traja 15 minut, njen avtor je priznani Uwe Rosenberg, izšla bo že naslednji mesec.

Nobjects, HexRoller in My Farm Shop

Nobjects je igra, v kateri aktivni igralec na tablo nariše naključni izraz in to z enim prstom (nevidno risanje). Geste ali glasovni namigi niso dovoljeni. To je seveda precejšnji izziv. Ostali igralci ugibajo in povezujejo ustvarjene linije. Če uganejo, so naslednji na vrsti. V tej igri je treba misliti zelo široko in izven okvirjev, samo znanje risanja pa ni pomembno. Za igro ne potrebujete ne papirja in ne svinčnika. Igra jej za 2 do 5 igralcev od 8 let in traja med 20 in 50 minut. Pegasus Spiele jo bo izdal marca.

pegasus spiele hexroller naslovnica meeple euHexRoller je hitra in zabavna igra s kockami. Ima 7 krogov, igralci pa v njih izberejo števila, ki so jih vrgli z osmimi kockami. Te vpisujejo v šestkotno mrežo. Števila morajo zapisati na sosednja mesta z isto številko. Tako igralci ustvarijo povezave med števili, ki jih imajo na mreži in zaključujejo pobarvana mesta, da dobijo točke. Vsak krog morajo igralci zabeležiti dve števili, ki so ju izbrali ob mreži, uporabiti pa skušajo števila med 3 in 8 vsaj dvakrat med igro. Kdor zbere največ točk, zmaga. Igra ima preprosta pravila, primerna je za 1 do 8 igralcev od 8 let naprej in traja približno 15 minut. Njen avtor je Rustan Håkansson.

Ni preprosto, ko za preživetje prodajate izdelke, ki ste jih pridelali na svoji kmetiji. Še posebej, če imate veliko konkurence. V My Farm Shop tekmujete s svojimi trgovinami, ki jih predstavljajo nadgradljive igralne plošče. Igralec, ki je na potezi, vrže 3 kocke. Nato izbere eno in določi, katero nadgradnjo bo dobil ta krog. Vsota ostalih dveh kock sproži akcijo kmetijskih trgovin za vse igralce. Vsak krog igralci prejmejo surovine, učinkovitost žetve pa mora biti izboljšana med potezo. Pridelke nato prodate na trgu. Neobičajna tema z enostavno igralno mehaniko med potezami vključuje vse igralce. Avtor igre je Rüdiger Dorn, igra je primerna za 2 do 4 igralce od 8 let in traja 45 minut. Pegasus Spile je predviden izid napovedal v maju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja