Pregled nominacij za nagrado As d’Or v kategoriji “Expert” – družabna igra za poznavalce

As d'Or ExpertV Cannesu v Franciji bodo konec tedna razglasili nagrado za družabno igro leta As d’Or še v tretji kategoriji in sicer “Expert” – družabna igra za poznavalce:

Conan

Conan

Družabno igro Conan je izdalo podjetje Monolith. Primerna je za 2-5 igralcev, starejših od 14 let, traja pa od ure do dveh. Bila je med najbolj pričakovanimi igrami zadnjih nekaj let, saj je bila uspešno podprta na kickstarterju že v začetku leta 2015. Z igro dobimo več kot 100 miniatur, dva obojestranska zemljevida in več scenarijev, ki povedo, kako in kje se bo igra odvijala. En igralec prevzame vlogo pošasti, ostali pa vlogo Conana in prijateljev, ki se borijo med sabo. Od scenarija je odvisno, kako se igra konča. V tipičnem scenariju morajo Conan in prijatelji nekaj doseči za zmago, če jim to ne uspe, zmaga igralec, ki nadzira pošasti. Igra Conan temelji na novelah in kratkih zgodbah Roberta E. Howarda, to upoštevata tudi slika in scenariji.

Star Realms

Star Realms

Družabna igra Star Realms je izšla lani v Franciji, prva angleška verzija pa že leta 2014. Je igra za 2 igralca, starejša od 12 let in traja 20 minut. Star Realms je igra s kartami, v kateri igralca nadgrajujeta svoj kupček kart. Vsak namreč dobi identičen kupček kart, jih premeša, vleče 5 kartic in jih odigra, ko je na vrsti. Začneta vsak s 50 točkami avtoritete. Na sredini igralne površine so karte, ki jih lahko kupita. Med temi so: denar za kupovanje boljših kart; napad za zniževanje nasprotnikovega števila točk ter različne akcijske kartice za samopomoč ali preprečitev nasprotnikove poteze. Igralec, ki prvi izgubi vseh 50 točk, izgubi igro.

Scythe

Scythe

Družabna igra Scythe je prav tako izšla lani s pomočjo kickstarter kampanje. Igra je primerna za 1-5 igralcev in traja 90-115 minut. Scythe se dogaja v dvajsetih letih prejšnega stoletja in sicer v alternativni realnosti nekje na vzhodu Evrope. Gre torej za čas kmetovanja in vojne. Igralci imajo različno začetno pozicijo, različne surovine ter svoj skriti cilj za zmago. Razen skritega cilja je vsa strategija v rokah igralcev, sreči je podvržen le kupček kart srečanj. Med igralci je odločilen boj, s tem pa igralca ni mogoče izločiti iz igre. Akcije, ki jih ima igralec od začetka, je možno nadgraditi in optimizirati. To vpliva na razvoj igralca, zato je vnovično igranje nova in drugačna izkušnja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja