Marvel Champions: The Card Game

marvel champions the card game naslovnica meeple euMarvel Champions: The Card Game je nova igra iz Fantasy Flight Games za 1 do 4 igralce. Sodelovalna igra vsebuje LCG (Living Card Game) sistem. V njej poosebite super junake iz sveta Marvela in ustavite zlobneže pri njihovih spletkah in pretkanih načrtih.

Marvel Champions: The Card Game potek igranja

Igralci izberejo svojega heroja, scenarij in zlobneža. Vsak zlobnež v scenarij doprinese svoje zaveznike in taktike, kljub temu pa lahko igralci scenarij priredijo z dodatnimi modularnimi spopadi. Vsak antijunak in zlobni načrti imajo mnogo oblik, spreminjajoč se zagon in pravila bojevanja. Igralci izgubijo, če spletkarjenje hitro napreduje, če pa se prebijejo skozi različne oblike in izčrpajo njihove točke udara, zmagajo.

Igra ima nekaj rund, ki so sestavljene iz dveh faz: faze igralca in faze zlobneža. V prvi fazi igralci onemogočijo antijunaka z različnimi akcijami (npr.: igrajo zaveznika, nadgradijo ali podprejo svojo karto; uporabijo alter-ego okrevanje, junakov napad oz. onemogočijo moč; s karto zaveznika nadzirajo napad na sovražnika ali preprečijo uničujoče naklepe; na karti uporabijo sposobnost akcije ali sprožijo dogodek).

marvel champions tony stark meeple eu

Alter-ego

Kot igralci super junaka se poistovetijo tudi z likom njegovega alter-ega. Kar nekaj kart v igralčevem kupu temelji na junaku, ko ta nima maske. Vsi alter-egi imajo svoje obveze in dolžnosti, ki jih nasprotnik lahko uporabi v najslabšem možnem času. Menjavo kart identitete lahko neomejeno uporabljajo med svojo potezo, zanjo pa morajo plačati. Da odigrajo karto iz roke, morajo plačati potrebne surovine, kar je na karti označeno levo zgoraj. Največkrat morajo odvreči določene karte iz svoje roke. Katere, povejo simboli na levem spodnjem robu.

Na koncu vsake faze in potez si igralci napolnijo zalogo, torej vlečejo karte, kar pomeni, da pripravijo junake na napad in obrambo. Zlobneži razporedijo svoje grožnje, kar predstavlja tiktakajoča ura. Ko število groženj doseže svojo mejno vrednost, zlobni junaki napredujejo tako, da se prestavijo na naslednjo karto v svojem kupu (razen, če je bila to zadnja karta, potem so junaki izgubili). Zlobneži so torej aktivirani (iz kupa kart z napadi), vsi junaki pa so brutalno napadeni, razen tistih, ki so v alter-ego obliki. Namesto njih zlobneži postavijo še več groženj. Igralci nikoli ne morejo zagotovo vedeti, kakšno škodo bodo utrpeli ali koliko groženj bo na shemi. K sreči se lahko super junak tudi izčrpa, s čimer prepreči škodo (enakovredno njihovi obrambni vrednosti).

marvel champions the card game karte meeple euZlobneži lahko na različne načine aktivirajo sile, zato morajo biti igralci vedno korak pred njimi. Če so vsi super junaki na alter-ego obliki, nihče ne ustavlja kriminalcev. Če pa so vsi junaki brutalno napadeni, je lahko še slabše. Zato morajo igralci sodelovati in vsako potezo znova razmisliti o prioritetah.

Končno vsak junak vleče karte iz kupa kart napada zlobnežev. Ta predstavlja moč antijunakov, njihovo orodje in pomočnike, vsebuje pa tudi junakovo unikatno obvezo, ki je v kup vmešana že na začetku igre. Zaradi teh kart imajo igralci težjo nalogo, a Marvelovi junaki so eksperti.

Marvel Champions: The Card Game karte

marvel champions the card game scenario pack meeple euIgralci lahko ustvarijo različne kupe kart, s čimer si odprejo različne možnosti in nove strategije. Vsak junak ima svoj unikaten set 15 kart, ki opredeljujejo junaka. Te nato pomešajo z 1 od 4 aspektov (Leadership, Protection, Aggression, Justice) in naredijo kup s 40-50 kartami.

V Marvel Champions seriji bo izšlo več produktov. V Hero Packs bodo novi junaki in karte, pripravljeni na takojšnje igranje. Standalone Scenario Packs imajo nove scenarije in zlobneže, The Story Boxes pa je serija od 3 do 5 scenarijev iz stripov.  Za začetek pa je nujen Core Set.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja