Manhattan v tem letu z novo izdajo

manhattan naslovnicaV družabni igri Manhattan igralci izdelujejo obris nebotičnikov čez mestne ulice oz. četrti. Gre za nekaj igralnih rund, ko mesta zrastejo v impresivne podobe – nadstropje za nadstropjem. Cilj igralca je, da zgradi najvišjo stolpnico v čim več ulicah.

Ko so igralci na potezi, odigrajo karte, ki pokažejo, kje in kako gradijo. Karta umestitve je edinstvena za vsakega igralca, tako da je območje, kam smejo umestiti nadstropja, relativno glede na to, kje sedijo. Vsak krog zberejo rezultate, torej preverijo, kdo nadzira kakšno sosesko. Igralec, ki je postavil največ najvišjih nadstropij, te stavbe nadzoruje. Na koncu namizne družabne igre Manhattan zmaga igralec, ki ima najvišje stavbe nad čim večjo površino.manhattan board

Igra je namenjena vsem od 10 let naprej, je za 2 do 4 igralce in traja približno 45 minut. Gre za letošnjo izdajo igre v olepšani podobi, ki je osvajala svet že leta 1994. Njen avtor je Andreas Seyfarth, ilustrator pa Jacqui Davis. Leta 1995 je Manhattan zmagal na Vuoden Peli Family Game of the Year, na Årets Spel Best Family Game, osvojil pa je tudi Spiel des Jahres.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja